Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Morske igre oživit će kvartovsko rivalstvo

Autor: Teuta Babajko Jamičić

22.08.2012. 22:00
Morske igre oživit će kvartovsko rivalstvo

Foto: Filip BRALA



Igre počinju u 18.30, a traju do 21 sat. Pobjednici u svakoj od igara osvojit će nagrade koje su osigurali restorani Stomorica, Đardin i Providenca za najteže izazove, a igrači koji se okušaju u lakšim izazovima osvojit će jelo i piće na štandu Honesto Maena


Na zadarskoj donjoj  rivi danas se održava nova turistička manifestacija u našem gradu “Zadarski berekin”, koju organizira udruga Prijatelji Plovanije, a program počinje u 18 sati.  Okosnica Zadarskog berekina je  gastronomska ponuda zadarskog  kraja koju će ugostitelji predstaviti  na donjoj rivi. Posjetitelji će imati  prilike vidjeti kako se priprema  brudet, rižot, tuna, buzara…, i  uživati u tim tradicionalnim specijalitetima. Od pića, Berekin će  ponuditi domaća vina, mirtu, smokovaču, medicu…
Hodanje po konopu
U sklopu manifestacije održat će  se i morske igre natjecateljskog  karaktera. Igre počinju u 18.30, a  traju do 21 sat. Pobjednici u svakoj  od igara osvojit će nagrade koje su  osigurali restorani Stomorica, Đardin i Providenca za najteže izazove, a igrači koji se okušaju u  lakšim izazovima osvojit će jelo i  piće na štandu Honesto Maena.
– Morske igre su zamišljene tako  da potaknu i ono nekadašnje kvartovsko rivalstvo. U sklopu programa natjecatelji mogu prijaviti ekipno (kvartovski) ili pojedinačno,  kaže Ivan Horžić iz Udruge Prijatelji Plovanije, dodajući da se  natjecatelji koji žele osigurati svoje  mjesto na igrama mogu prijaviti na  broj 095/9110804 ili na mjestu  događaja.
U sklopu prve godine održavanja  morskih igara bit će predstavljene  tri klasične igre poput slaganja  kašeta, utrke u vrećama i potezanja  konopa. Manifestacija će biti dodatno začinjena novom igrom hodanja po konopu između rive i  broda u kojoj će se moći okušati  samo najhrabriji. Pri kraju zabavnih igara natjecatelji će dobiti priliku nastupiti u igri skok u dalj s  rive u more.
Nastup Kuzme i Shake Zulu
– Za sam kraj programa bit će  predstavljena i jedna autohtona  igra u kojoj će se natjecatelji  okušati u svojoj sposobnosti da  kreativnim skokom što silovitije  opale u površinu mora, a tročlani  sudački žiri će ocijeniti kome je to  najbolje pošlo za rukom uzimajući  u obzir i gromki pljesak publike,  navodi Horžić, nastavljajući da će  morske igre voditi Toni Jeričević.
Osim gastronomskih delicija i  morskih igara Berekin nudi i glazbeni program. Na donjoj rivi bit će  dvije pozornice, kod hotela Zagreb  i kod Morskih orgulja. Pozornica  kod hotela Zagreb bit će namijenjena starijima te će na njoj nastupati KUD-ovi i klape. Na drugoj  pozornici kod Morskih orgulja zabava je za mlađe generacije i goste  Zadra. Nastupit će Kuzma i Shaka  Zulu i DJ-evi te atraktivne plesačice.