Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

“Sonja i bik” umjesto “Pisma Ćaći”

Autor: Valentina Pletikosić

22.08.2012. 22:00
“Sonja i bik” umjesto “Pisma Ćaći”


Novost ovogodišnjeg festivala je da će gledateljima za ulazak na projekcije glavnoga programa na Forumu biti potrebna ulaznica
Svečanim otvaranjem u 20.30 sati, a potom  hrvatskom premijerom holivudskog blockbustera  “Bourneovo nasljeđe”, u subotu u 21 sat na Forumu,  započinje 3. po redu Avvantura Festival Filmforum Zadar. Program ovogodišnjeg  zadarskog filmskog festivala  obiluje brojnim naslovima i  nagrađivanim filmovima  uglavnom iz europskih koprodukcija, a uz glavni program u kojem će biti prikazani i pobjednici ovogodišnjeg Cannesa i Venecije,  ljubitelji sedme umjetnosti  zasigurno će uživati i u filmovima iz programa “First  and Second Films”, “Klasici  na Jadranu” (filmovi Michelangela Antonionija i Jacquesa Tatija), zatim one iz  programa kratkih, studentskih i eksperimentalnih filmova, ali i na brojnim popratnim događanjima kao  što su zanimljive masterclass radionice i okrugli  stol.
Voditeljica PR festivala  Nataša Stanojkovski izvijestila nas je kako je ovogodišnja novost da će gledateljima za ulazak na projekcije glavnoga programa na  Forumu biti potrebna ulaznica.
– Karte se mogu podignuti  od 18 sati svaki dan u šatoru  koji će biti postavljen na Forumu, a jedna osoba može  podići najviše dvije ulaznice.  Karte su besplatne, a uveli  smo ih zbog evidencije gledatelja, ekskluzivnosti sadržaja i ograničenog broja  sjedala, rekla je Stanojkovski.
Iako je u glavnom programu bio najavljen i ovogodišnji pobjednik Pule “Pismo  Ćaći”, u režiji Damira  Čučića, njegova je projekcija  otkazana, ali će zato biti prikazan film “Sonja i bik”, romantična komedija redateljice  debitantice Vlatke Vorkapić  koja je i otvorila ovogodišnju  Pulu.
Organizatori napominju  kako su izmjene programa  uvijek moguće, ali i lokacije  na kojima će biti održane  projekcije, no publika će o  svim eventualnim izmjenama biti upoznata na vrijeme  putem lokalnih medija.
Više o festivalu na:  http://www.filmforumzadar.com/hr/