Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Najveći baloni od sapunice koje ste ikad vidjeli

Autor: Ivana Jurišić

22.08.2013. 22:00
Najveći baloni od sapunice koje ste ikad vidjeli

Foto: Zvonko KUCELIN



Boraveći na Velom Ižu prije nekoliko dana, predsjednik Ivo Josipović možda je vidio one man bubble show 30-godišnjeg Elirana Hassona. 30-godišnji performer iz Izraela, koji trenutačno živi i radi u malom mjestašcu kraj Salzburga u Austriji u Hrvatsku je došao prije dva tjedna na poziv organizatora biogradske manifestacije “Šjor pomidor”. Tamo je svojim balonima od sapunice zabavljao i mlade i stare, Biograđane i turiste koji su uživali u balonima velikim i dva metra.
Nakon Biograda Eliran je sa ženom i troje djece došao na Veli Iž uživati u suncu i moru, ali kako umjetnicima vrag nikad ne da mira Eliran je u pauzi između ručka i kupanja na Velom Ižu radio i svoje balone, na radost malih i velikih Veloižana. Pitanje koje svih koji su vidjeli Elirana kako izvodi svoj one man show je kako je moguće da radi tako velike balone.
– Nije tako teško kao što se čini. Potrebno je samo puno strpljenja – i specijalni sapun koji sve to omogućuje.
Eliran se puhanjem balona počeo baviti prije četiri godine. Osim na ulici, balone puše i na rođendanima, vjenčanjima, i na brojnim drugim manifestacijama gdje se balonima vesele i veliki i mali. Da je riječ o profitabilnoj aktivnosti dovoljno govori činjenica da Eliran sa svojim poslom izdržava ženu i troje male djece.