Bavaria meets Dalmacija u Arsenalu

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Bavaria meets Dalmacija, naziv je koncerta koji će se održati u Arsenalu 27. kolovoza u 20 sati. Riječ je o kulturnom projektu koji ima za cilj povezivanje ovih dviju regija. Ideja za projekt došla je od Ulricha Kocha koji sa suprugom Hortense Koch već četiri godine živi u Banju na Pašmanu. Stupio je u kontakt s Borisom Martinovićem, našim poznatim opernim pjevačem, i tako se ideja izrealizirala.

- Ovo je lijep način da se vežu Bavarska i Dalmacija. Potrebna je suradnja s drugima, povezivanje. U planu je da ovo postane tradicionalno događanje, svake godine, kazao je Boris Martinović, koji će zajedno sa suprugom Dijanom nastupiti kao gost na koncertu. Kao glavni sudionici koncerta nastupit će Dorothee Koch, operna pjevačica, kći Ulricha i Hortense, Bonko Karadjov i Ivan Štorić.

- Volim Hrvatsku, ovo mi je kao drugi dom. Jedva čekam pjevati ovdje, kazala je Dorothee.

Dijana Martinović istaknula je kako joj je ovo prva prilika da pjeva u Zadru, a nastupit će kao VIP gost.

- Ideja je međusobni dijalog umjetnika iz Bavarske i Dalmacije, kazala je Dijana Martinović.

 Uz nju i Borisa nastupit će i Darjana Blaće, a bit će tu i gosti iznenađenja. U drugom dijelu koncerta nastupit će nagrađivana klapa Kožino. Ulaz na koncert je slobodan, a tu je i humanitarni karakter. Tko bude htio moći će ostaviti dobrovoljne priloge za obnovu crkve sv. Kuzme i Damjana u Banju na Pašmanu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno