Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bepo Filipi kreće u profesionalnu karijeru preko srpskog bombardera

24.08.2018. 07:30
Bepo Filipi kreće u profesionalnu karijeru preko srpskog bombardera


Zadarski boksač Josip Bepo Filipi imat će 8. rujna u Zagrebu prvi profesionalni meč karijere protiv srpskog boksača Predraga Jeftića. Nakon iznimne amaterske karijere i naslova svjetskog viceprvaka, došlo je vrijeme da se Bepo Filipi okuša u profesionalnom boksačkom okružju.
– Mi zaista vjerujemo u Bepovu veliku profesionalnu karijeru. Bepo nastupa u vrlo atraktivnoj kategoriji u boksačkom spektaklu u zagrebačkoj Areni. Boksat će u jednom od mečeva prije glavnog u kojem nastupa Filip Hrgović protiv američkog boksača Amira Mansoura. Filipi će boksati 4 runde po tri minute, a očekujemo da će ga pratiti mnogi Zadrani koji žive u Zagrebu i koji će, kao njegovi navijači doći iz Zadra, rekao je u uvodu konferencije internacionalni promotor Harry Gorian.
Filipijev manager i trener Marijo Šivolija je dodao kako se s Filipijevom karijerom susreo još kad je bio hrvatski izbornik.
– Tad smo napravili onaj “kliki” koji će nas voditi, nadam se, do kraja Bepove profesionalne karijere. Istina je da je njegova generacija već krenula tim putem, a mi možda malo kasnimo. No vjerujem da ćemo doći daleko. Na tom putu bit će potrebno puno strpljenja i financija pa se nadamo da će Grad Zadar stati iza svog sportaša, rekao je Šivolija.
Plan je kaže Šivolija, doći za 2-3 godine do jedne od titula pa je tako u kratkom vremenu nužno osigurati što više mečeva.
Istin, od moje zadnje borbe prošlo je više od godinu dana. Međutim, osjećam da imam dosta iskustva i da je sad pravo vrijeme za profesionalne vode. Ja i Marijo smo zajedno krenuli od prvog turnira do profesionalnih borbi. Sve te europske, svjetske i olimpijske prvake sam već pobjeđivao i mislim da sam spreman za prvaka u svojoj kategoriji, rekao je Josip Bepo Filipi.


Jeftić je školovani boksač, ali je Bepo ipak jači
Josipu Bepu Filipiju neće biti lako jer je Predrag Jeftić školovani boksač s vrlo dobrim skorom u profesionalcima. No, za promotora Goriana nema dileme da je Filipi bolji boksač. Imat će to priliku pokazati u Zagrebu jer na putu do titule nije važan ukupan broj pobjeda nego broj pobjeda postignutih protiv kvalitetnog protivnika. Nakon Zagreba, Bepo najvjerojatnije kreće za Bugarsku, a najavljen je i veliki boksački spektakl do kraja godine na Višnjiku. Kako je na kraju rekao Harry Gorian, razmišlja se i organizaciji manjih borbi u zadarskom Arsenalu