Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

NK Zadar nada se današnjoj pobjedi nad Dragovoljcem i gradnji pobjedničkog mentaliteta

24.08.2018. 07:30
NK Zadar nada se današnjoj pobjedi nad Dragovoljcem i gradnji pobjedničkog mentaliteta


ZADAR – NK Zadar danas protiv Hrvatskog dragovoljca otvara povratničku sezonu u 2. HNL. Tim povodom na Stanovima je održana tiskovna konferencija kojoj su nazočili trener Krešimir Sunara i kapetan Dragan Župan.
– Tek sam dva tjedna u klubu i nisam prošao prvi dio priprema i odabir momčadi. Međutim, problema neće biti. To gradim na velikom optimizmu koji se osjeća u radu i selekciji igrača. Nadam se da će već od naše utakmice protiv Dragovoljca NK Zadar pokazati u pravom svjetlu. Naš klub ima odličan prvoligaški rejting i nadam se da ćemo se vratiti tamo gdje zaslužujemo, rekao je Krešimir Sunara.
Dragan Župan ne krije da se ljetos dobro radilo te da promjena trenera nije ostavila traga.
– Mi smo nastavili raditi kao da se ništa nije dogodilo. Sutra krećemo u “rat” i mogu obećati da ćemo ostaviti srce na terenu. Dobro poznajemo Dragovoljca i za ovu utakmicu smo se pripremali cijeli tjedan. Ovih 45 dana od posljednje utakmice se odužilo i jedva čekamo da sve počne, rekao je kapetan Župan.
Trener Sunara dobro je izanalizirao Dragovoljca. Stanje u tom klubu ne varira puno od stanja u drugim klubovima. Sunara ističe da se promijenila upravljačka struktura te da su u Dragovoljcu otpustili 2-3 igrača.
– Bio sam trener Dragovoljca i mogu reći da ta momčad zaslužuje respekt. Naša želja, volja, pobjednički mentalitet je ono što ćemo stvoriti u Sigetu. Na svaku utakmicu ćemo ići na pobjedu, dodao je prvi trener NK Zadra.
Sunara nije htio objaviti momčad zbog nekoliko promjena, ali je dodao da on nije trener koji će tajiti momčad. Poručio je da će u 13. kola prvog dijela prvenstva i dvije kup utakmice svi dobiti prigodu kako bi dali svoj obol.
Međutim, novinari su ustvrdili da se NK Zadar dosta mučio u 3. ligi te da postojeći sastav, s obzirom na odlaske i dolaske, ne odiše realnim optimizmom.
– U 2. HNL svaki klub izmjeni puno igrača. Obično se od 5. do 8. kola iskristaliziraju favoriti. Po meni to su druge momčadi Dinama i Hajduka te Varaždin i Šibenik. Ostali mogu zauzeti svaku poziciju na ljestvici, do 13. mjesta. Prioritet kluba je najprije stabilizacija. No, ja vjerujem da možemo napraviti rezultat, zaključio je Krešimir Sunara.
 


Svetko Ćustić: "Servisiramo svoje obveze!
Nazočni na tiskovnoj konferenciji nisu govorili o financijskoj situaciji u klubu. No nju nam je kratko opisao direktor kluba Svetko Ćustić
– Dosta nade polažemo u rebalans gradskog proračuna. Očekujemo 1,25 do 1,3 mil. kn za prvi dio prvenstva za prvi dio prvenstva. Nastup u 2. HNL košta oko 3 mil. kn, a mi oko 80 posto svojih potreba financiramo iz proračuna Grada Zadra. Trenutačno je financijska situacija takva da redovno isplaćujemo plaće i servisiramo obveze, rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru Svetko Ćustić.