Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

DIJAMANTNI PIR Supružnici Lulić su primjer ljudima u braku, naročito mladima

23.08.2019. 12:59
DIJAMANTNI PIR Supružnici Lulić su primjer ljudima u braku, naročito mladima


Dijamantni mladenci, 83-godišnji Slavko Lulić iz Suhovara i 79-godišnja Marija Lulić Marica, sumještanka rođena Ukalović, bračne su zavjete obnovili ispred don Damira Juričina, župnika Poličnika i Suhovara (Sovara), četiri kćeri, sedmero unučadi i dvoje praunučadi i zetovima i te pred oko 120 okupljenih vjernika u crkvi sv. Ante Padovanskog.
– Supružnici Lulić su primjer ljudima u braku, posebno mladim bračnim parovima i mladima koji još nisu zasnovali obitelj, kazao je don Damir ne krijući radost zbog ovog velikog događaja za Crkvu, obitelj Lulić, Suhovare i hrvatski narod.
– Bračni parovi ne zaborave obitelj i vjeru. Obnovite obiteljsku molitvu i vidjet ćete da će biti bolje i ljepše, plodonosnije i sretnije, da će obitelj biti ispunjenija ljubavlju, poručio je don Damir.


Obnova obiteljske molitve
Za svečani ugođaj brinuo se crkveni zbor č.s. Fidelis. Poslanice su čitali Rajka Rodić i Rada Jurica, a da sve bude kako spada brinuo se sakristijan Šime Ukalović.
– Hvala ti dragi Bože i sveti Ante što ste nam omogućili ovako dugi i sretan brak i ovako veliku i skladnu obitelj. Hvala za sva dobročinstva, kazao je slavljenik Slavko te je poručio:
– Naš recept za dug brak je obitelj, kršćanska vjera, ljubav, poštenje i ozbiljan rad, uvjerljiv je vitalni slavljenik Slavko.


Slavkov kamion kod Šipada
Svi nešto stariji žitelji Zadra i okruženja dobro znaju slavljenika Slavka koji je nakon sedam godine Švedske oko 25 godina sa svojim kamionom bio neizostavan kod sad bivšeg Šipada na zadarskoj Maloj pijaci i čekao kupce da im prevozi građevinski materijal do kuće ili gradilišta.
– Dragi Bog nam je podario kćeri Mirelu, Danicu, Suzanu i Elizabetu, unučad Marina, Stipu, Tamaru, Mariju, Nikol, Marie i Niku, te pranučad, Mateja i Emily, ponosno će slavljenica Marija Marica. Šezdeset godina braka nije mala stvar, a zajednički obiteljski život bračnom paru Lulić uz poneku tugu donosio je i obilje radosti.




Dajte i dat će vam se
– Isus je rekao » dajte i dat će vam se ». Draga bako i dide, vi ste nama dali svoju ljubav, vjeru u dragog Boga, a od nas ste dobili ljubav, zahvalnost, poštovanje i pažnju. Hvala vam za ljubav u kojem nas rado dočekujete i okupljate. Hvala za svaki savjet, opomenu i mudru izreku. Još bi se puno toga moglo reći, a mi ćemo reći jedno veliko hvala i zamoliti dragog Boga da vas još dugo poživi u zdravlju i da svi zajedno doživimo još puno lijepih trenutaka, u ime kćeri, zetova, unuka i praunuka s oltara se slavljenicima zahvalila unuka Marie. Tijekom cijelog euharistijskog slavlja nisu se mogle sakriti emocije a ni suze ponosa i radosti u očima i na licima Lulića. A nakon fotografiranja za Zadarski list u dvorištu crkve moglo se zasladiti slatkišima, osvježiti pićima i zapjevati s don Damirom, najraspjevanijim svećenikom u Zadarskoj nadbiskupiji, i šire.