DIJAMANTNI PIR Supružnici Lulić su primjer ljudima u braku, naročito mladima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Slavko i Marija Lulić iz Suhovara proslavili 60 godina braka
Naš recept za dug brak je obitelj, kršćanska vjera, ljubav, poštenje i ozbiljan rad, uvjerljiv je vitalni slavljenik Slavko
Velimir BRKIĆ
Marija i Slavko Lulić

Dijamantni mladenci, 83-godišnji Slavko Lulić iz Suhovara i 79-godišnja Marija Lulić Marica, sumještanka rođena Ukalović, bračne su zavjete obnovili ispred don Damira Juričina, župnika Poličnika i Suhovara (Sovara), četiri kćeri, sedmero unučadi i dvoje praunučadi i zetovima i te pred oko 120 okupljenih vjernika u crkvi sv. Ante Padovanskog.
- Supružnici Lulić su primjer ljudima u braku, posebno mladim bračnim parovima i mladima koji još nisu zasnovali obitelj, kazao je don Damir ne krijući radost zbog ovog velikog događaja za Crkvu, obitelj Lulić, Suhovare i hrvatski narod.
- Bračni parovi ne zaborave obitelj i vjeru. Obnovite obiteljsku molitvu i vidjet ćete da će biti bolje i ljepše, plodonosnije i sretnije, da će obitelj biti ispunjenija ljubavlju, poručio je don Damir.

Obnova obiteljske molitve

Za svečani ugođaj brinuo se crkveni zbor č.s. Fidelis. Poslanice su čitali Rajka Rodić i Rada Jurica, a da sve bude kako spada brinuo se sakristijan Šime Ukalović.
- Hvala ti dragi Bože i sveti Ante što ste nam omogućili ovako dugi i sretan brak i ovako veliku i skladnu obitelj. Hvala za sva dobročinstva, kazao je slavljenik Slavko te je poručio:
- Naš recept za dug brak je obitelj, kršćanska vjera, ljubav, poštenje i ozbiljan rad, uvjerljiv je vitalni slavljenik Slavko.

Slavkov kamion kod Šipada

Svi nešto stariji žitelji Zadra i okruženja dobro znaju slavljenika Slavka koji je nakon sedam godine Švedske oko 25 godina sa svojim kamionom bio neizostavan kod sad bivšeg Šipada na zadarskoj Maloj pijaci i čekao kupce da im prevozi građevinski materijal do kuće ili gradilišta.
- Dragi Bog nam je podario kćeri Mirelu, Danicu, Suzanu i Elizabetu, unučad Marina, Stipu, Tamaru, Mariju, Nikol, Marie i Niku, te pranučad, Mateja i Emily, ponosno će slavljenica Marija Marica. Šezdeset godina braka nije mala stvar, a zajednički obiteljski život bračnom paru Lulić uz poneku tugu donosio je i obilje radosti.

Dajte i dat će vam se

- Isus je rekao » dajte i dat će vam se ». Draga bako i dide, vi ste nama dali svoju ljubav, vjeru u dragog Boga, a od nas ste dobili ljubav, zahvalnost, poštovanje i pažnju. Hvala vam za ljubav u kojem nas rado dočekujete i okupljate. Hvala za svaki savjet, opomenu i mudru izreku. Još bi se puno toga moglo reći, a mi ćemo reći jedno veliko hvala i zamoliti dragog Boga da vas još dugo poživi u zdravlju i da svi zajedno doživimo još puno lijepih trenutaka, u ime kćeri, zetova, unuka i praunuka s oltara se slavljenicima zahvalila unuka Marie. Tijekom cijelog euharistijskog slavlja nisu se mogle sakriti emocije a ni suze ponosa i radosti u očima i na licima Lulića. A nakon fotografiranja za Zadarski list u dvorištu crkve moglo se zasladiti slatkišima, osvježiti pićima i zapjevati s don Damirom, najraspjevanijim svećenikom u Zadarskoj nadbiskupiji, i šire.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno