Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zahvalnica za Paulu Šare, učenicu generacije OŠ Zemunik

23.08.2019. 13:04
Zahvalnica za Paulu Šare, učenicu generacije OŠ Zemunik


Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Zemunik Donjeg u povodu Dana općine i blagdana nebeske zaštitnice, Kraljice mira – Kraljice Hrvata održana je pred brojnim gostima, uzvanicima i mještanima. Međutim, ove godine nisu dodijeljene općinske nagrade.
Ipak, bilo je svečanog uručivanja priznanja. Načelnik Ivica Šarić je Pauli Šare, najboljoj učenici generacije Osnove škole Zemunik, dodijelio zahvalnicu i poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju.


Ostanite odlični kakvi ste sada
– Iznimno sam ponosan, a vjerujem da su i naši općinski žitelji ponosni što imaju ovakve mlade ljude koji rastu u našoj općini. Želim da naša učenica generacije Paula završi srednje obrazovanje i nastavi studirati ono što najviše želi. Naime, obrazovanje je definitivno ključ, ne samo vašeg osobnog uspjeha nego i razvoja društva u cjelini. Paula i svi nadareni, talentirani i odlični učenici, srednjoškolci i studenti su budućnost naše općine i Republike Hrvatske. Ostanite odlični kakvi ste sada, jer društvo vas treba upravo takve kakvi jeste, naglasio je Šarić.
Prate, kaže Šarić, uspjehe mladih općinskih žitelja, od osnovne škole do studiranja, te imaju svu njihovu potporu.
– Naša misija je briga i skrb za općinske žitelje od rođenja do staračke dobi te kontinuirano poboljšanje kvalitete života i rada ljudi u Općini kao bi mjesto življenja bio ugodna, sigurna i poželjna životna i radna sredina, zaključio je Ivica Šarić.
Paula Šare u rujnu kreće u prvi razred Gimnazije Franje Petrića u Zadru, u popularni MIOC.


Trud, odricanje, učenje
– Velika hvala Općini i načelniku za ukazano priznanje. I dalje ću se truditi i učiti, kazala je Paula Šare koju su u Općinskoj vijećnici došli podržati roditelji, majka Magdalena i otac Domagoj te mlađa sestra Petra. Dakako, i ravnateljica škole Božena Župan.
Paula Šare je pokazala iznimnu redovitost, preciznost i temeljitost u radu što je i potvrdila svojim izuzetnim rezultatima tijekom čitavog osmoškolskog školovanja. Zemuničkom učeničkom dragulju poželimo puno uspjeha.
Inače, Udruga udovica hrvatskih branitelja Zadar za pruženu je potporu u radu udruge Općini Zemunik Donji uručila priznanje.
Obilježavajući Dan općine i blagdana Kraljice mira – Kraljice Hrvata, Zemuničani su se prisjetili poginulih branitelja, kod spomen obilježja položili su cvijeće i zapalili svijeće. Župnik don Jerko Vuleta predvodio je misu zadužnicu, a tradicionalno je održana i svečana koncelebrirana misa i procesija s Gospinim kipom uokolo centra Zemunika Donjeg.
Pučko slavlje se uz bogat stol nastavilo u domaćinstvima, a u noćnim satima za veseli štimung brinuli su se Giuliano i Diktatori.