Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“Grigor Vitez” se otvara u studenom?

Autor: Jelena Miloš

22.09.2008. 22:00
“Grigor Vitez” se otvara u studenom?

Foto: Adam VIDAS



Dugo očekivana obnova i rekonstrukcija vrtića “Grigor Vitez”, područne odgojno-obrazovne ustanove “Radost”, započeta još prošle godine, a prema riječima nadležnih, u studenome bi trebala otvoriti vrata.
Podsjetimo, nakon raspisivanja natječaja, građevinske radove u iznosu od 7,5 milijuna kuna preuzela je zadarska tvrtka “Ploter”.
Obnovom i rekonstrukcijom vrtića “Grigor Vitez” udvostručit će se postojeći kapacitet, s dosadašnja tri, na sedam boravaka.
Naime, završetkom rekonstrukcije “Grigor Vitez” će prvi put primati mališane jasličke dobi, što prije nije bilo moguće zbog nedostatka prostora, pa će tri od četiri nova boravka biti namijenjena upravo djeci od jedne do tri godine starosti.
Stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru Ivana Dadić, istaknula je da obnova i rekonstrukcija Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” svakako ne bi završila do početka ove pedagoške godine, kako su mnogi i priželjkivali, te da radovi napreduju prema planu.
– S obzirom da je nakon javnog natječaja nešto kasnije izabran izvođač građevinskih radova na obnovi vrtića, i to zbog proceduralnih razloga oko izdavanja građevinske dozvole, radovi na vrtiću započeli su tek u lipnju ove godine i to s ugovorenim rokom izgradnje od šest mjeseci, odnosno do studenoga ove godine, kaže I. Dadić dodajući da radovi napreduju prema planu i ugovorenom, osim ako im vremenske neprilike neplanirano ne ometu radove.