Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Listopadski lov na sportsku formu

Autor: Ivan Knežević

22.09.2008. 22:00
Listopadski lov na sportsku formu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Dok ne dohvatimo optimalnu sportsku formu morat ćemo pobjeđivati u utakmicama u kojima smo neporecivi favorit. Od 18. listopada do 25. studenoga imat ćemo samo jednu utakmicu tjedno i to je vrijeme u kojemu ćemo imati velike koristi od treninga
Aco Petrović jučer je kazao da je i on mrtav umoran poslije nastupa u Italiji.
– Jesam, jesam, a kako je onda igračima!
Tako je kako je, zato im je i dao dan i pol odmora.
– Vidjeli smo da bi od treninga u utorak ujutro ili u ponedjeljak popodne bilo samo štete. Bolje je da dođu k sebi jer ih je stvarno sjedenje u autobusu izmoždilo.
Zadar je imao problema jer je tijekom mini-turneje nakratko ostao bez Jere Macure, a i Julius Johnson imao je jedan problem.
– Tomo Ružić igrao je pet utakmica po 40 minuta kao jedini centar jer smo bili primorani povremeno koristiti tzv. nisku postavu. Takve su nas pratile okolnosti. Dok je bilo svježine, bilo je odlično. Mi smo, recimo, protiv Virtusa prezentirali izvrsnu partiju punih 30 minuta. Da smo imali igrača, dva više za rotaciju, dobijemo bez problema. Kad je došao energetski pad, protiv Snaidera i Benettona, došli su i uvjerljivi porazi. Protiv momčadi takve kvalitete ne može se ravnopravno igrati bez dovoljno trčanja.
Iz skupine svojih zapažanja i ideja, Petrović će izdvojiti onu da je Dixona i Johnsona koristio maksimalno.
– Njima je to trebalo jer su došli nedavno. Imali smo korist jer smo uglavnom to i proveli s tim da je Dixon protiv Benettona jednostavno fizički bio ispod razine i nije mogao dati ono što objektivno može. Sve su to prateće pojave koje imaju svoje objašnjenje i ništa nije zabrinjavajuće.
Jedan jedini trening prije odlaska u Francusku, dolazak Gečevskoga i Ivanova.
– Gečevski i Perić, treba reći. Jer, Perića nije bilo u Italiji. Sad njih dvojicu treba uvesti, dok sam Ivanova oslobodio.
Zašto?
– Sve je logično. Čovjek je poslije priprema i osam kvalifikacijskih utakmica za Bugarsku, a igrao je dosta, jednostavno izmoren. Doći će nakratko u Zadar, srediti formalnosti i otići na mali odmor. U subotu i u nedjelju u Zadru će odraditi uvodne treninge s Jurom Šangom.
Osim turnira u Francuskoj, što vas još čeka u preostalom vremenu do 4. listopada?
– Mi ćemo se u punom sastavu okupiti šest dana prije utakmice protiv Splita. U sezonu iz objektivnih razloga ne možemo ući na onoj razini spremnosti koja bi sama po sebi jamčila puno pobjeda. Dok ne dohvatimo optimalnu sportsku formu morat ćemo pobjeđivati u utakmicama u kojima smo neporecivi favorit. Od 18. listopada do 25. studenoga imat ćemo samo jednu utakmicu tjedno i to je vrijeme u kojemu ćemo imati velike koristi od treninga.
Protiv koga ćete igrati 30. rujna u Višnjiku?
– Dogovoreno je sve sa Cedevitom. Suparnike iz inozemstva nemoguće je dobiti jer i njima će početi sezona.