Na području TIZ-a hotel s četiri plus zvjezdice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
tiz_gradiliste3
Adam VIDAS
U fazi gradnje se nalazi posljednja stambena zgrada (TIZ 5) te manji poslovni objekt (TIZ 8)

Upravo izgrađen objekt javne garaže na području nekadašnjeg TIZ-a (TIZ 7) nalazi se u procesu ishođenja uvjerenja o uporabnosti, koji je preduvjet njenog stavljanja u funkciju, doznajemo od operativnog inženjera tvrtke Gortan Zadar Željka Paraća.

- Osim kapacitetom od 650 parkirališnih mjesta, garaža se ističe svojom arhitekturom te predstavlja iskorak u arhitektonskim rješenjima javnih garaža. Četiri dizala, od kojih je jedno panoramsko, okruženo zelenim vrtom u središtu objekta, kroz šest etaža (pet nadzemnih), omogućavaju korisnicima brzo i ugodno kretanje kroz objekt. Garaža je u potpunosti prilagođena invalidima te sa širokim prilazima parkirališnim mjestima svim vozačima omogućava ugodno i prostrano parkiranje, navodi Parać.

Sastavni dio garaže je i benzinska crpka, smještena na sjevernoj strani objekta, uz budući cestovni spoj Tuđmanove s Branimirovom obalom.

Cestovni spoj Branimirova - Tuđmanova je izveden privremeno, a doznajemo da će uskoro biti pušten u javni promet. Rješenje je privremenog karaktera, dok se ne izvrši rekonstrukcija Branimirove i Tuđmanove ulice, koja je također obuhvaćena Detaljnim planom uređenja TIZ-a.

Cijelo područje nekadašnjeg TIZ-a s uvjetima gradnje i namjenom, definirano je Detaljnim planom uređenja TIZ-a. Podsjetimo da je investitor - tvrtka Gortan Zadar do sada izgradila i isporučila novim vlasnicima tri stambene zgrade i jednu poslovnu. U fazi gradnje se nalazi posljednja stambena zgrada na toj lokaciji (TIZ 5) te manji poslovni objekt (TIZ 8).

Do kraja 2010. godine izgradit će se još dva poslovna objekta TIZ 9 i TIZ 10.

- Tvrtka Gortan nekretnine planira i sljedeće projekte te se u ovom trenutku nalazimo u pripremnoj fazi realizacije ideje hotela s četiri plus zvjezdice na lokaciji TIZ do 2010. godine. Pregovaramo s vlasnikom svjetskog lanca

hotela i želja nam je u planiranim objektima TIZ 4 i TIZ 6 otvoriti eksluzivan hotel kongresno-turističkog tipa unutar svjetskog lanca hotela koji će kroz cijelu godinu domaćim i inozemnih građanima i tvrtkama biti nezaobilazno odredište, kazuje Parać te dodaje da će veći dio objekta TIZ 6 (nekadašnje čaraparnice tvornice tekstila) imati komercijalnu namjenu s trgovinama poznatih brandova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno