Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na području TIZ-a hotel s četiri plus zvjezdice

Autor: Ivana Burica

22.09.2008. 22:00
Na području TIZ-a hotel s četiri plus zvjezdice

Foto: Adam VIDAS



Pregovaramo s vlasnikom svjetskog lanca hotela i želja nam je u planiranim objektima TIZ 4 i TIZ 6 otvoriti eksluzivan hotel kongresno-turističkog tipa unutar svjetskog lanca hotela koji će kroz cijelu godinu domaćim i inozemnih građanima i tvrtkama biti nezaobilazno odredište, kazao je operativni inženjer tvrtke Gortan Zadar Željko Parać
Upravo izgrađen objekt javne garaže na području nekadašnjeg TIZ-a (TIZ 7) nalazi se u procesu ishođenja uvjerenja o uporabnosti, koji je preduvjet njenog stavljanja u funkciju, doznajemo od operativnog inženjera tvrtke Gortan Zadar Željka Paraća.
– Osim kapacitetom od 650 parkirališnih mjesta, garaža se ističe svojom arhitekturom te predstavlja iskorak u arhitektonskim rješenjima javnih garaža. Četiri dizala, od kojih je jedno panoramsko, okruženo zelenim vrtom u središtu objekta, kroz šest etaža (pet nadzemnih), omogućavaju korisnicima brzo i ugodno kretanje kroz objekt. Garaža je u potpunosti prilagođena invalidima te sa širokim prilazima parkirališnim mjestima svim vozačima omogućava ugodno i prostrano parkiranje, navodi Parać.
Sastavni dio garaže je i benzinska crpka, smještena na sjevernoj strani objekta, uz budući cestovni spoj Tuđmanove s Branimirovom obalom.
Cestovni spoj Branimirova – Tuđmanova je izveden privremeno, a doznajemo da će uskoro biti pušten u javni promet. Rješenje je privremenog karaktera, dok se ne izvrši rekonstrukcija Branimirove i Tuđmanove ulice, koja je također obuhvaćena Detaljnim planom uređenja TIZ-a.
Cijelo područje nekadašnjeg TIZ-a s uvjetima gradnje i namjenom, definirano je Detaljnim planom uređenja TIZ-a. Podsjetimo da je investitor – tvrtka Gortan Zadar do sada izgradila i isporučila novim vlasnicima tri stambene zgrade i jednu poslovnu. U fazi gradnje se nalazi posljednja stambena zgrada na toj lokaciji (TIZ 5) te manji poslovni objekt (TIZ 8).
Do kraja 2010. godine izgradit će se još dva poslovna objekta TIZ 9 i TIZ 10.
– Tvrtka Gortan nekretnine planira i sljedeće projekte te se u ovom trenutku nalazimo u pripremnoj fazi realizacije ideje hotela s četiri plus zvjezdice na lokaciji TIZ do 2010. godine. Pregovaramo s vlasnikom svjetskog lanca
hotela i želja nam je u planiranim objektima TIZ 4 i TIZ 6 otvoriti eksluzivan hotel kongresno-turističkog tipa unutar svjetskog lanca hotela koji će kroz cijelu godinu domaćim i inozemnih građanima i tvrtkama biti nezaobilazno odredište, kazuje Parać te dodaje da će veći dio objekta TIZ 6 (nekadašnje čaraparnice tvornice tekstila) imati komercijalnu namjenu s trgovinama poznatih brandova.