Ovisnost je poput muzgavca

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
itkovic
Sebastian GOVORČIN
Dr. sc. Zora Zuckermann-Itković na tribini

J. J. Rousseau je kazao kako nema veće sreće nego kada roditelj pravilno usmjeri svoje dijete i njime se ponosi, no isto tako nema veće nesreće kada vidi da u tome nije uspio, kazala je dr. sc. Zora Zuckermann-Itković u uvodu tribine, u ponedjeljak u Gradskoj knjižnici, a na kojoj je bilo riječi ponajviše o komunikaciji kao temelju prevencije.

Z. Zuckermann-Itković je dalje nastavila kako se ipak sve može riješiti, no treba znati i prihvatiti pomoć.

- Ovisnost je poput muzgavca - kada je uhvatite s jedne strane, ona vam pobjegne na drugu. Isto tako, u odgoju nema recepta, to je nesigurna stvar. Jer, kod jednog djeteta nešto može uspjeti, a kod drugog ne. Zato se i kaže da su samo dvije stvari uistinu teške, a to je: vođenje države i odgoj djeteta, zaključila je.

Tijekom večeri, u Multimedijalnoj dvorani knjižnice izneseni su zanimljivi savjeti kako komunicirati s nekim s kime je komunikacija teška, poput djeteta ili bračnog partnera. Naime, prema kazivanju Z. Zuckermann-Itković čovjek nema dva uha, već četiri: za odnose, činjenice, samoočitovanje i osjećaje. Različite struke imaju razvijena različita uha i kada bi se moglo prepoznati kod kojeg uha je bolja reakcija, imali bismo i bolju komunikaciju.

- Čovjek ne može birati što će mu se dogoditi, no zato može kako reagirati na to. Naučimo biti bolji ljudi, jer to je jedina vrijednost koju možemo razvijati u sebi. Također, komunikacija da bi bila uspješna, treba biti obostrana. Ljudi komuniciraju često jedni drugima, a ne jedni s drugima. Slušajte druge što pričaju, poručila je Z. Zuckermann-Itković, dodajući i to kako se komunikacija uči, kao i pristojnost, ali i ljubomora. Također, važan element, kojem bi se trebala posvetiti pažnja, jest i samokontrola, putem koje se puno može postići da bi nam život bio lakši, zaključila je.

Na tribini su bili i dr. sc. Zlatko Miliša, prof. Martina Šimunac te predsjednica udruge "Nada" Ivana Ledenko.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno