Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Ceste stoje raskopane već mjesec dana”

Autor:

22.09.2009. 22:00
“Ceste stoje raskopane već mjesec dana”


Ulice kroz mjesto stoje raskopane, a danima nismo vidjeli da se nešto radi. Ovo je strašno, kanali su duboki po 1,5 metar i lako je mladima, oni to preskoče, a mi stariji ne možemo izaći iz kuće, kažu mještani


Nekoliko mještana Vinjerca potužilo se zbog spore izgradnje vodovodne mreže. Naime, kako su nam rekli, već mjesec dana traju radovi na izgradnji vodovodne mreže, ceste su iskopane, a nekima je čak zatvoren izlaz iz kuće. Prema riječima mještana vikendom svi radovi staju.
– Ulice kroz mjesto stoje raskopane, a danima nismo vidjeli da se nešto radi. Ne dolaze nam ni radnici, ni komunalci, ni djelatnici Općine Posedarje. Ovo je strašno, kanali su duboki po 1,5 metar i lako je mladima, oni to preskoče, a mi stariji ne možemo izaći iz kuće. Logično bi bilo da su postavili cijevi i zatrpali dio koji je već iskopan, govore nam mještani, dodajući kako su pretpostavljali da će nakon vikenda započeti radovi, ali u Vinjercu je bio samo podizvođač koji je nastavio s kopanjem kanala.
Podsjetimo, projekt vodovodizacije Vinjerca zajednički je projekt općina Posedarje i Ražanac, a po završetku će biti izgrađeno 26,5 kilometara vodovodne mreže, od toga 13,5 kilometara u posedarskom dijelu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 15 milijuna kuna. Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka osigurava 80 posto financijskih sredstava, a općine su zadužene za preostalih 20 posto iznosa.


 NA POTEZU VODOVOD




Načelnik Općine Posedarje Ivica Juričević kaže da je dio posla koji je Općina trebala napraviti gotov, čeka se uporabna dozvola, a ovaj dio posla koji je ostao je na vodovodu.
– Mi smo završili mjesnu mrežu u Vinjercu i mi s tim više ne upravljamo. Čekamo uporabnu dozvolu, a Vodovod mještanima treba napraviti priključke, kaže Juričević, dodajući da će raskopani dio ceste asfaltirati nakon što se riješe priključci.