Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ilirija sponzor regate Flota mira

Autor: Damir Maričić

22.09.2009. 22:00
Ilirija sponzor regate Flota mira


Po petnaesti put zaredom od 1994. godine Mirno more, nevladina udruga iz Austrije koja promiče toleranciju, razumijevanje, poštivanje različitosti, mir i zajedništvo među djecom i mladima različite nacionalnosti i socio-ekonomskog podrijetla, organizira tradicionalnu međunarodnu humanitarnu regatu – Flota mira.
Ilirija d.d. već dugi niz godina podržava u ovu međunarodno humanitarnu akciju osiguravajući vezove u marini Kornati, smještaj u Ilirija hotelima i prostor za održavanje zabavno-edukativnog programa dok Milan Šangulin, član Nadzornog odbora Ilirije d.d., počasni je član udruge Mirno more te jedan od zaslužnih promotora Flote mira.
Marina Kornati, koja posluje u sastavu Ilirije d.d., domaćin je i ovogodišnje Flote mira, koja broji 105 brodova i 860 sudionika, uglavnom djece smještene u različitim SOS dječjim selima, domovima za djecu, terapijskim centrima školskim ustanovama i drugim socijalnim ustanovama, koji će u periodu od 22. – 24. rujna 2009. godine jedriti biogradskim akvatorijem promovirajući toleranciji i mir, a 23.09.2009. godine u Biogradu će se održati i Festival mira na kojem će sudionici pustiti u svijet 1000 balona s porukama mira.
Ovaj projekt podupire Republika Austrija, pedagoške i socijalne ustanove, SOS-dječja sela, sportska društva i brojni volonteri iz više europskih zemalja.