Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Koncert koji se ne propušta

Autor: Tomislav Jerak

22.09.2009. 22:00
Koncert koji se ne propušta


U četvrtak, 1. listopada, kino Pobjeda nastavlja sa svojim programom i to koncertom legendarnog crnogorskog glazbenika, Ramba Amadeusa. Mega Car, kako se često sam naziva, nastupit će sa svojim Mutant Dance Quartetom, kojeg smo ljetos imali priliku vidjeti u pirovačkom Poratu. No, oni koji pak nisu imali priliku prisustvovati pirovačkom koncertu ili pak zadnjem Rambovom koncertu u Providurovoj palači, zasigurno neće propustiti spektakl u kino Pobjedi.
Rambo uživa veliku popularnost na ovim područjima, prvenstveno zbog negativnog stava koji ima prema turbo folk glazbi (on je toj glazbi prišio takav naziv) te odbojnost prema nacionalizmu. No, osim toga, Rambo prvenstveno slovi kao talentirani glazbenik, koji glazbene sposobnosti vrlo dobro uklapa u svoje nesvakidašnje tekstove. Nesvakidašnje, jer su rijetki glazbenici koji tako vješto kombiniraju britki humor s kritičnim tekstovima.
Glazba je također na svoju “bandu”, a približno se može opisati kao hip hop koji oscilira s primjesama jazz rocka. No, prava definicija se otkriva tek kad vidite Rambov nastup uživo. Tako ćemo ponovno imati priliku čuti neke od njegovih najvećih hitova, poput “Sega Mega”, “Volim žene”, “Beton”, “Te jedno te isto” i druge. Svakako si rezervirajte 1. listopada za ovaj koncert, koji će se održati u sklopu projekta ARTIKULTURA.