Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Probudio se raštanski zmaj

Autor:

22.09.2009. 22:00
Probudio se raštanski zmaj

Foto: Adam VIDAS



Nakon nesretnog poraza na svom terenu, dijelom zahvaljujući i pogrešci suca, u derbiju protiv Dugopolja trener Leopold Burčul dao je ostavku pa je momčad Raštana preuzeo dotadašnji pomoćnik Vlado Mandić. Novi kormilar prošlogodišnjih viceprvaka lige u derbiju na klupi imao je težak zadatak, voditi momčad u petom kolu protiv Zmaja u Makarskoj, jednog od kandidata za titulu prvaka. No, šok terapijom i s neznatnim promjenama u sastavu gdje su standardni igrači Miroslav Andačić, lijevi bočni, i Marko Gospić, napadač završili na klupi te uvrštenjem među prvu jedanaestoricu bivšeg stopera Zadra Maria Kruneša i veznog Josipa Čačića, Mandić je u potpunosti nadigrao Makarane. Pobjeda od 3:2 ne otkriva lakoću kojom su Raštane slavile pod Biokovom. Naime, Raštane su prvi gol dale “same sebi” nakon što je Luka Batur vraćao loptu vrataru Anti Pediću i zatresao svoju mrežu, a domaćini su smanjili na 2:3 u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca koji je opet skrivio Luka Batur.
Pobjeda nad Zmajem, s kojim su u prošlom prvenstvu Raštane jedino imale negativan skor od svih trećeligaša, znači i povratak momčadi iz male psihološke krize koja se dogodila nakon poraza od Dugopolja.
Trener Mandić u sljedećim utakmicama može očekivati pozitivne rezultate i pobjede, a prva se očekuje ovu subotu na domaćem dvoboju protiv Neretvanca za nastavak utrke s vodećim Dugopoljem za titulu prvaka. Inače, u momčadi Raštana neće biti promjena za utakmicu s Opuzencima jer nema kažnjenih, a samo je upitan nastup lakše ozlijeđenog desnog bočnog Nike Perajića. Možda već nakon sljedećeg vikenda Raštane ponovno izbiju na vrh ljestvice, pošto im vodeće Dugopolje za sada bježi samo jedan bod (13 – 12), a Dugopoljci imaju teško gostovanje u Kaštelima protiv Jadrana.