Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Putnike opslužuje čak 309 članova posade

Autor: Elza Radulić-Toman

22.09.2009. 22:00
Putnike opslužuje čak 309 članova posade


Među turistima s ovoga kruzera prevladavaju Englezi, više od 400 ih je, potom slijede i Australci, Novozelanđani i Amerikanci, a među putnicima je i jedan Hrvat


Jučer je u Zadar doplovio još jedan ploveći ljepotan, veliki američki kruzer “Discovery”. Usidrio se ispred grada, a njegovi putnici su posebnim brodskim kaićima prevoženi u grad. Ovim brodom, koji je u Zadru bio i lanjske i preklanjske godine, stigao je ovoga puta 661 turist, od kojih je većina izišla na kraj i s vodičima razgledala zadarsko središte. Među turistima s ovoga kruzera prevladavaju Englezi, više od 400 ih je, potom su i Australci, Novozelanđani i Amerikanci, a jedan je među njima Hrvat!
O kakvome komforu na brodu je riječ dovoljno govori podatak da putnike opslužuje 309 članova posade.
Brod plovi pod zastavom Bermuda, a kako nam je kazao Ratomir Jureško, agent Tankerkomerca, koji organizira prihvat ovoga kruzera, brod je doplovio iz Kopra i navečer otplovio za Hvar.
Zanimljivo je da je ovaj superkruzer sagrađen 1971. godine, sedamdesetih godina bio glavna lokacija na kojoj je snimana tada popularna američka tv serija “Ljubav na brodu”, što je svakako pridonijelo popularnosti i atraktivnosti kruzera. Inače, brod stiže u naše luke u organizaciji dubrovačke agencije Elite, koja surađuje sa zadarskim Tankerkomercom.