Sufinanciranje stambenih kredita sa 700 kuna mjesečno

Slika korisnika admin
Autor: 
preko
Za jednogodišnju realizaciju paketa socijalnih mjera Općina Preko planirala je oko 500.000 kuna

Općinsko vijeće Preka na svojoj je zadnjoj sjednici održanoj prošli tjedan donijelo paket socijalnih mjera.

Mjere će se početi primjenjivati od 1. listopada, a Općina Preko je za sljedećih dvanaest mjeseci njihove realizacije u koju je uključeno novčano pomaganje studenata, rodilja, umirovljenika te sufinanciranje stambenih kredita planirala oko 500.000 kuna.

 - Paket socijalnih mjera koje smo donijeli zapravo je ispunjenje onoga što smo u predizbornoj kampanji obećali na socijalnom planu, istaknuo je načelnik Općine Preko Ante Jerolimov.

Odlučeno je da će svaki student s područja općine, a prijavilo ih se šezdeset, iz Općinskog proračuna dobivati mjesečnu subvenciju u iznosu od 300 kuna. Povećane su i rodiljne naknade koje su dosad iznosile po 2.000 kuna, a od sada će se rodiljama za prvo dijete isplaćivati 3.000 kuna, za drugo 5.000 kuna, a za treće i svako sljedeće 7.000 kuna. 

- Mislili smo i na naše umirovljenike te na osobe starije od 65 godina koje ne primaju mirovinu. Općinsko vijeće je, naime, usvojilo odluku da će se umirovljenicima s mjesečnim primanjima ispod 1.000 kuna kao i onima koji nemaju primanja, a stariji su od 65 godina, mjesečno pomagati sa 150 kuna. Umirovljenicima s primanjima između 1.000 i 1.500 kuna Općina će isplaćivati po 100 kuna mjesečno. Važno je spomenuti i paket mjera za mlade od 18 do 45 godina s područja naše općine koji žele riješiti stambeno pitanje. Općina će im u tomu pomoći na način da će njihove stambene kredite kod poslovnih banaka sufinancirati sa 700 kuna mjesečno. Takav vid pomoći jamčimo za sljedećih pet godina, kazao je Ante Jerolimov, dodavši da je do sada bilo između 10 i 15 upita za sufinanciranjem stambenih kredita.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno