Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadarski HNS Mišlova ne želi natrag

Autor: Nives Rogoznica

22.09.2009. 22:00
Zadarski HNS Mišlova ne želi natrag


O tome će odlučiti predsjednik stranke, budem li htio ući, kratko je ovakav zaključak svojih nekadašnjih stranačkih kolega komentirao Damir Mišlov
Predsjedništvo gradske podružnice donijelo je zaključak da se neće prihvatiti pristupnica dr. Damira Mišlova zbog kršenja statutarnih odredbi u vrijeme dok je bio član HNS-a, kazala je predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabolić dodajući kako je zaključak upućen Središnjem uredu HNS-a te pojašnjavajući kako Mišlov po Statutu ima pravo tražiti da o njegovom vraćanju u stranku odlučuje Predsjedništvo HNS-a na nacionalnoj razini.
– O tome će odlučiti predsjednik stranke, budem li htio ući, kratko je ovakav zaključak svojih nekadašnjih stranačkih kolega komentirao Damir Mišlov.
Mišlov je posljednjih pola godine proveo kao član HSLS-a nakon što je istupio iz HNS-a u kojem je tijekom 19 godina bio biran na visoke dužnosti uključujući i onu županijskog predsjednika stranke. Elektronsku pristupnicu u HNS ispunio je tijekom prošlog tjedna te je o njegovoj namjeri povratka središnjica stranke izvijestila zadarsku podružnicu.
Inače, izbori za tijela zadarskog HNS-a održat će se u 30. rujna, a kandidature se zaprimaju zaključno s 28. rujna. Izvijestila je to predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabolić koju je Predsjedništvo gradske podružnice kandidiralo za ponovno obnašanje iste dužnosti. Kandidate za predsjednika mogu predložiti i minimalno tri ogranka, a članovi stranke mogu se natjecati i uz predočenje minimalno 15 potpisa potpore članova. 30. rujna HNS-ovci će birati i dvoje potpredsjednika i 14 članova Predsjedništva. Narodnjaci su u posljednja dva tjedna proveli izbore u ograncima gdje su za predsjednike izabrani Andrej Primc (Bokanjac), dr. Mirna Polić (Zadarski otoci), Stiv Atanasovski (Zadar istok), Silvijana Dražević (Voštarnica), Ivica Morić (Bili brig), Ankica Varda (Jazine I), Denis Barić (Jazine II), Predrag Šarić (Poluotok), Robert Neziroivć (Stanovi), Marko Bačić (Višnjik), dr. Ljiljana Klarin (Maslina), Nenad Santini (Smiljevac), Toni Puhalović (Kožino), Ivan Skočić (Diklo) i Ivica Klarica (Puntamika). U mjesnim odborima Petrčane i Brodarica nije izabrano novo vodstvo, već su imenovani povjerenici Deni Vučković i Davor Stipić koji će izbore organizirati u roku od šest mjeseci.