Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Željko Ivančević kandidat za predsjednika zadarskog SDP-a

Autor: Nives Rogoznica

22.09.2009. 22:00
Željko Ivančević kandidat za predsjednika zadarskog SDP-a


Sebe vidim kao prvog operativca, čovjeka koji će organizirati posao i stvoriti strukturu od temelja, od članova, do vrha, a ono što nam u prvoj godini predstoji je priprema za izbore u mjesnim odborima koji će održati u studenom 2010., kazao je Ivančević


Željko Ivančević zasad je jedni protukandidat aktualnoj predsjednici Gradske organizacije SDP-a Ingrid Antičević Marinović. Izbori, kako za predsjedničku, tako i za ostale dužnosti, u svim gradskim i općinskom organizacijama SDP-a u Zadarskoj županiji održat će se 14. studenog, istodobno s izborima za predsjednika Županijske organizacije. Zainteresirani za predsjedničku ili neku drugu stranačku dužnost imaju vremena do 28. rujna prijaviti kandidaturu. Kad je u pitanju funkcija predsjednika Županije organizacije SDP-a za sad je poznato kako se dosadašnji predsjednik Svetko Šarić neće natjecati, a kandidature su najavili načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, predsjednik kaljskog SDP-a Duško Vidov koji je bio kandidat za župana Zadarske županije i građevinski poduzetnik Duško Polovina.
Predsjednici općinskih i gradskih organizacija birat će se neposredno od strane svih članova organizacije, a svi će članovi gradskih i općinskih organizacija, uključujući i zadarsku, na konvenciji  birati i stranačka tijela. Stranačka tijela Županijske organizacije birat će se po delegatskom modelu, dok će za predsjednika Županijske organizacije moći glasovati svi članovi.
– U trinaest godina rada u stranci upoznao sam dosta sposobnih, marljivih i stručnih ljudi koji su članovi SDP-a i vjerujem da, ako se oni na pravi način poslože u stranačku strukturu, SDP ima velike izglede za četiri godine upravljati Gradom. Sebe vidim kao prvog operativca, čovjeka koji će organizirati posao i stvoriti strukturu od temelja, od članova, do vrha, a ono što nam u prvoj godini predstoji je priprema za izbore u mjesnim odborima koji će održati u studenom 2010. SDP ovog puta mora biti spreman osvojiti ključne mjesne odbore, kazao je Ivančević.
Ivančević je član SDP-a od 1996.. U dva mandata, od 1997. do 2001., je bio na dužnosti tajnika GO SDP-a,  a 2001. je izabran i za tajnika ŽO SDP-a. 2005. je izabran je za člana Gradskog odbora SDP-a, te člana Izvršnog odbora ŽO SDP-a. Na lokalni izborima 2009. je osvojio mandat vijećnika u Gradskom vijeću Zadra što mu je drugi mandat u ovom predstavničkom tijelu, Prvi put je za vijećnika zadarskog Gradskog vijeća izabran 2001. Na izborima za mjesne odbore 2006. godine postao je predsjednik MO Višnjik, jedinog zadarskog mjesnog odbora u kojem je SDP na vlasti.