Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Baka Šarona proslavila 102. rođendan

22.09.2010. 22:00
Baka Šarona proslavila 102. rođendan


Baka Zorka Matešić, rođena Rados, a u Bokanjcu, gdje je rođena i gdje i danas živi, poznata kao baka Šarona, prošlog je utorka proslavila svoj 102. rođendan. Kada je prije dvije godine ova baka doživjela onaj okrugli broj godina, njezina joj je rodbina organizirala pravo rođendansko slavlje. No, ovog 21. rujna razlog za proslavu bio je još veći, pa je u krugu svoje obitelji, u svom bokanjačkom domu, baka Zorka ponovno slavila svoju dugovječnost. Pa iako se čak dva puta udavala te oba puta ostala udovica, Zorka nema djece, pa danas živi s unucima svoj pokojnog brata u Bokanjcu. S obzirom da je, unatoč svojoj poodmakloj dobi potpuno pokretna, sve razumije, a osim kostobolje, nema nikakvih zdravstvenih problema, baka Šarona uistinu nikome nije na teret.
– Baku Šaronu svi u Bokanjcu znaju, ona je stalno u pokretu, svaki dan izlazi iz kuće i dnevno propješači barem tri kilometra. Poznata je i po tome što piše pjesme i onda ih vrlo rado recitira i tako nas uvijek zabavlja. zanimljivo nam je i to što ona još uvijek vrlo aktivno prati politiku i nogomet. Oduvijek je volila sport tako da je i danas vatrena navijačica hrvatske reprezentacije i vrlo dobro barata imenima izbornika i igrača, kazao je Rino Rados, rođak bake Zorke, naglasivši kako je baka još uvijek odličnog zdravlja i to zahvaljujući njezinoj izrazitoj samokontroli.
Kako naglašava, ona još uvijek pazi na prehranu, brine se da jede manje i zdravije, a iza ručka ne pije više od jedne čaše vina.
– U našoj obitelji Rados nije bilo tako dugovječnih, ona je sve premašila. Za svog života prošla je kroz četiri različite država koje su se izmjenila na ovom području i sve ih još uvijek pamti. Mi se znamo zezati da je živjela u četiri države, a nije se pomakla iz Bokanjca, kazao je Rino Rados.