Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Čeka nas teška borba za ostanak

22.09.2010. 22:00
Čeka nas teška borba za ostanak


Posljednje dvije utakmice pokazale su kako će otprilike naš sastav izgledati na gostovanjima, odnosno s čim raspolažemo u ovoj sezoni – kaže Jerak


Odlaskom sedam igrača za vrijeme ljetne stanke, te uz sveprisutne probleme s financijama i već poslovičnu letargiju klupskog vodstva, rukometaši Zadra ove su godine osuđeni na prosječnost. Ona se očitovala već u prva tri kola: “plavi” su trenutačno posljednja momčad Prve HRL, a na njihovom kontu nije upisan niti jedan bod. Zlobnici bi rekli logično s obzirom na kadar s kojim raspolažu: pet starijih igrača potpomognutih s perspektivnom, ali još uvijek nedovoljno iskusnom generacijom 1994./95.. Da je pred njima teška sezona potvrdio je i Nino Jerak, jedan od starosjedilaca u Mocirama i igrač koji će uz Suraća, Brkljaču, Pešu i Humbolta morati ponijeti najveći teret. Izostanak dva od pet spomenutih imena Zadrani su itekako osjetili u prošlotjednom dvoboju s Osijekom.
– Da su Humbolt i Peša bili s nama, smatram da smo mogli odnijeli bodove iz Osijeka. Oni su dobra momčad, no ne i nepobjediva. Ovako, dobro smo odigrali samo u prvom dijelu, a u nastavku, zbog kratke klupe i nerealiziranih zicera, doživjeli smo uvjerljiv poraz. Što drugo i očekivati od momčadi koja na gostovanje dođe s 10 igrača. Gledateljima je već na zagrijavanju dosta toga bilo jasno – požalio se Jerak.
Kako to da Zadar u dvoboju s Osijekom nije imao niti jedno isključenje. Je li se radilo o mlakom pristupu, ili…
– Ne bih rekao. Obranu smo na postavljenu zonu dobro odigrali. Problem je bio u tome što smo dopustili previše kontri i polukontri, odnosno u činjenici da Osijeku nismo mogli fizički parirati. Ove sezone raspolažemo skromnim mogućnostima i najvjerojatnije ćemo se služiti 6-0 obranom.
Sljedeće kolo donosi novo, treće uzastopno gostovanje. Ovaj vikend ponovno putujete u Slavoniju, na ogled s Đakovom. Kakve su šanse Zadra u ovom susretu?
– Na sva gostovanja odlazimo pružiti najbolje što možemo, pa što bude. Kad bismo bili kompletni, mogli bi se nadati pozitivnom rezultatu, međutim, bit će to težak zadatak. Nažalost, ova je sezona sasvim drugačija od prošle kada smo bili favoriti u većini utakmica. No, što je tu je, moramo se pomiriti sa sadašnjom situacijom i krenuti dalje.
Pred početak sezone izjavili ste da bi Zadar mogao biti ostvariti plasman među prvih pet. Stojite li još pri istoj tvrdnji?
– Uvjet je bio da momčad ostane na okupu. Međutim, u međuvremenu smo ostali bez Markića, a posljednje dvije utakmice pokazale su kako će otprilike naš sastav izgledati na gostovanjima, odnosno s čim raspolažemo u ovoj sezoni. Dakle, mogu reći da nas očekuje teška borba za ostanak. U Mocirama se moramo svim silama potruditi ne bi li iščupali bodove, a pritom se ne zavaravati da će biti puno lakše nego na gostovanjima. Izgubimo li domaću utakmicu, dvije, možemo se lako dovesti u nezavidnu situaciju. Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe ne bi li izbjegli tri posljednja mjesta na ljestvici.


 KAŽNJENI STARIM LOPTAMA




Uz sve probleme, Zadrani ove sezone muku muče i na treninzima.
– Vježbamo sa starim, praktički neupotrebljivim loptama. Na zahtjev da nam Uprava omogući nove lopte dobili smo odgovor: “Imali ste ih lani pa opet niste ušli u Premijer ligu. Sada igrajte s tim što imate”, kaže Jerak, očito razočaran odnosom vodećih ljudi kluba prema prvoj momčadi.