Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Marko Ramljak potpisao na četiri godine

22.09.2010. 22:00
Marko Ramljak potpisao na četiri godine


Konačno je Zadar uspio pridobiti jednog talentiranog mladog reprezentativca


Dok su košarkaši Zadra na maloj pripremnoj turneji od Beograda do Rijeke, uprava kluba zgotovila je jedan, od najavljena dva transfera. Riječ je o perspektivnom mladom igraču, čiji je dolazak već nekoliko puta najavio direktor Zdenko Mičić, no tada još nije htio izlaziti u javnost s imenom, dok transfer ne postane služben. Njegovo ime je Marko Ramljak, rođen je 14. ožujka 1993. godine, stiže iz Posušja i potpisao je ugovor na četiri godine. Prema podacima sa službenih stranica FIBA-e, visok je točno dva metra, a može igrati na pozicijama dva i tri. Dvije je godine bio član kadetske reprezentacije Hrvatske, prvo 2008., kada je na EP-u u Italiji (Hrvatska sedma) za 34 minute, u prosjeku postizao 9 poena, uz 8,8 skokova, te godinu dana kasnije, na EP-u Litvi (Hrvatska šesta), gdje je za 36 minuta bio na prosjecima od 14,7 poena, 6,8 skokova i 2,4 asistencije. Ove godine igrao je za juniorsku reprezentaciju, koja je na EP-u u Litvi osvojila peto mjesto. Igrao je u prosjeku 21 minutu, uz učinak od 5,1 poena i 3,4 skoka. Nakon toga je nastupio i na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru, gdje se igralo tri na tri, a Hrvatska je osvojila srebrnu medalju. U svakom slučaju, riječ je o velikom potencijalu, što je svakako veliki plus za klub, jer je konačno i Zadar uspio pridobiti jednog talentiranog mladog reprezentativca, a nije tajna da ih se većina u pravilu odlučuje za odlazak u glavni grad. Naravno, pred Ramljakom je još mnogo rada, kako bi jednoga dana mogao igrati značajnu ulogu u seniorskoj košarci, no po onome što se o njemu može čuti, na dobrom je putu.
Kad je riječ o mogućem dolasku još jednog pojačanja pojačanja uzmemo li u obzir dobre igre trojca Marčinković, Olivari, Perinčić na prvim dvjema utakmicama u Beogradu, a uskoro se očekuje i potpuni oporavak Ivana Batura, logičnije je očekivati da će Zadrani dovesti igrača koji može odigrati na pozicijama jedan i dva, negoli krilnog igrača, posebno s obzirom na činjenicu da je Vladović praktički jedini pravi razigravač. Tko će to biti, moglo bi biti poznato sljedeći tjedan, kada se momčad vrati u Zadar.


 RAČUN ODBLOKIRAN




Jučer je u klubu, za promjenu, bio dan dobrih vijesti. Račun kluba je odblokiran, što znači da bi radna zajednica uskoro mogla dobiti jednu ili dvije plaće, a sve je riješeno i oko raskida ugovora s Ricardom Greerom.