Marko Ramljak potpisao na četiri godine

Slika korisnika admin
NA VIŠNJIKU POTVRDITI POTENCIJAL - Marko Ramljak

Dok su košarkaši Zadra na maloj pripremnoj turneji od Beograda do Rijeke, uprava kluba zgotovila je jedan, od najavljena dva transfera. Riječ je o perspektivnom mladom igraču, čiji je dolazak već nekoliko puta najavio direktor Zdenko Mičić, no tada još nije htio izlaziti u javnost s imenom, dok transfer ne postane služben. Njegovo ime je Marko Ramljak, rođen je 14. ožujka 1993. godine, stiže iz Posušja i potpisao je ugovor na četiri godine. Prema podacima sa službenih stranica FIBA-e, visok je točno dva metra, a može igrati na pozicijama dva i tri. Dvije je godine bio član kadetske reprezentacije Hrvatske, prvo 2008., kada je na EP-u u Italiji (Hrvatska sedma) za 34 minute, u prosjeku postizao 9 poena, uz 8,8 skokova, te godinu dana kasnije, na EP-u Litvi (Hrvatska šesta), gdje je za 36 minuta bio na prosjecima od 14,7 poena, 6,8 skokova i 2,4 asistencije. Ove godine igrao je za juniorsku reprezentaciju, koja je na EP-u u Litvi osvojila peto mjesto. Igrao je u prosjeku 21 minutu, uz učinak od 5,1 poena i 3,4 skoka. Nakon toga je nastupio i na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru, gdje se igralo tri na tri, a Hrvatska je osvojila srebrnu medalju. U svakom slučaju, riječ je o velikom potencijalu, što je svakako veliki plus za klub, jer je konačno i Zadar uspio pridobiti jednog talentiranog mladog reprezentativca, a nije tajna da ih se većina u pravilu odlučuje za odlazak u glavni grad. Naravno, pred Ramljakom je još mnogo rada, kako bi jednoga dana mogao igrati značajnu ulogu u seniorskoj košarci, no po onome što se o njemu može čuti, na dobrom je putu.

Kad je riječ o mogućem dolasku još jednog pojačanja pojačanja uzmemo li u obzir dobre igre trojca Marčinković, Olivari, Perinčić na prvim dvjema utakmicama u Beogradu, a uskoro se očekuje i potpuni oporavak Ivana Batura, logičnije je očekivati da će Zadrani dovesti igrača koji može odigrati na pozicijama jedan i dva, negoli krilnog igrača, posebno s obzirom na činjenicu da je Vladović praktički jedini pravi razigravač. Tko će to biti, moglo bi biti poznato sljedeći tjedan, kada se momčad vrati u Zadar.

 RAČUN ODBLOKIRAN

Jučer je u klubu, za promjenu, bio dan dobrih vijesti. Račun kluba je odblokiran, što znači da bi radna zajednica uskoro mogla dobiti jednu ili dvije plaće, a sve je riješeno i oko raskida ugovora s Ricardom Greerom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno