Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mlade, mlađe, najmlađe

22.09.2010. 22:00
Mlade, mlađe, najmlađe


Imam jednu igračicu 1998. godišta, a većina ih je 1995. i 1996. godište – kaže Martina Batur


Od tri sastava koja su se natjecala u prošloj sezoni u Drugoj odbojkaškoj ligi – jug najveći pad na ljestvici imao je Zadar II, što nikoga nije začudilo jer u toj ekipi nije igrala niti jedna igračica koja bi bila u tom sastavu samo godinu prije. Da bi cijela stvar bila kompletno novom, Zadar II je prošlu sezonu dobio i novoga trenera u liku mlade Martine Batur, koja je na tomu mjestu naslijedila Roberta Kresoju. Trenerica je cijelu sezonu gradila novi zadarski tim te su “pahuljice”, prozvane tako poradi svoje lepršavosti, lakoće i malenosti u odnosu na druge sastave (a od nekih su bile u prosjeku za glavu manje i za dobar pršut tanje) nakon prvoga dijela u kojemu su imale tri pobjede, u drugomu dijelu prvenstva uistinu zablistale.
Apsolutno osvježenje na odbojkaškomu nebu Županije i Druge lige – jug, mlada je druga Zadrova ekipa boreći se protiv starijih, viših i tjelesno snažnijih ekipa u 11 kola drugoga dijela sezone prikupila ogromnih 17 bodova, a neiskustvom prosula još nekoliko. Predvidjeli smo kako će im iskustva koja su prošlu godinu stjecale sigurno trebati u brojnim sljedećim odbojkaškim godinama te kako će neke od njih već ove godine u prvoj ekipi u Prvoj ligi od epizodnih uloga napredovati do glavnih rola. Ali nismo ni sanjali da će gotovo sve biti prebačene u prvi sastav jer je u prvom sastavu Zadra došlo do potpune smjene generacija te je tako i ove godine trenerica Batur opet pred izazovom nove ekipe, koja je za novu sezonu počela trenirati od 16. kolovoza a u prvom je vikendu u listopadu očekuje prvi drugoligaški susret.
– Ekipa za drugu ligu je skroz druga, promijenjena, ostale su tri cure od prošle godine a sve ostale treniraju s ekipom za Prvu B ligu. Sve su mlade i ne treba puno očekivati, ali je ovo sigurno dobra prilika da se s njima nešto napravi te da pokažu koja od njih što može. Imam jednu igračicu 1998. godišta, a većina ih je 1995. i 1996. godište – rekla je Martina Batur.
Postoji li mogućnost igranja nekih igračica koje će igrati Prvu ligu?
– Postoji, ali moraju biti dvojno licencirane i ne smiju igrati isti dan Prvu i Drugu ligu, što neće biti baš jednostavno, a mislim kako imamo dovoljno cura ako one i ne budu mogle igrati.
Prošlogodišnje “pahuljice” ne jednom su nas zadivile svojom srčanošću, hrabrošću i entuzijazmom. Ako Zadar bude imao snage i u drugoj godini iznjedriti generaciju kakva je bila prošlogodišnja, tada momčad s Višnjika može i mora u budućnost gledati s vjerom i nadom.