Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pomelo ih u drugom poluvremenu

22.09.2010. 22:00
Pomelo ih u drugom  poluvremenu


Iznenađujuće veliku prednost stvorio je Zadar u prvom poluvremenu. Zašto? Između ostaloga i zato jer je obrana iza druge, treće minute funkcionirala veoma dobro. A napad isto tako. Partizan je otvorio trima Veselyjevim tricama i tu se obrana Zadra bila mrvicu zbunila, ali se potom posložila i na prednjoj liniji i unutra i Partizan je zapao u poteškoće jer mu vanjski šut nije išao, a Zadar je kontrolirao obruč i reket.
Ono što je Zadru “dalo vjetar u leđa” bile su i trice, dobro izrađene i dobro raspoređene, najprije Golemac, pa Golemac ponovno, pa na kraju prve četvrtine Olivari. Te su trice poremetile Partizanovu obranu gotovo isto koliko i one već s početka utakmice spomenute Zadrovu, ali Zadar se brže prilagodio i rezultatsku je prednost počeo stvarati nakon što je Bilan, poslije tri promašena zicera, pogodio četvrti i zaradio dodatno bacanje. Potom je sijevnula još jedna trica (Vladović), pa Carova kontra, pa opet Vladović i još jednom Bilan po prethodnom receptu i u 17. minuti bilo je 23:33.
Vidite koliko je Partizan potrošio vremena za svega 2 (slovima: dva) poena! Do kraja poluvremena Zadar se raspucao, što iz igre, što iz slobodnih bacanja, a tri i pol sekunde prije kraja odigrana je izvrsna akcija na Bilana koji je ispod obruča poentirao za velikih 14 razlike.
Šteta je što je sve ono dobro iz prvoga poluvremena Zadar prosuo u drugom. Nastala je svojevrsna blokada u igri, u napadu je organizacija pala i puno se vremena trošilo i potrošilo ni na što, dok je obrana postala mekanom. Partizanu jesu pomogli suci, nakrcali su centre Zadra osobnim pogreškama i na kraju sve ih izbacili s parketa tako da je na koncu morao ući i Vlaić. No, priča o suđenju ne smije biti u prvom planu, potrebno je dobro raščlaniti zašto se dogodilo da je Zadar nestao s parketa. Kao pometen.
Jest Partizan jak, žestok, igrao je na sve ili ništa, stalno na ruci, na lopti, na suparničkom torzu, za nekoliko stupnjeva agresivniji u drugom nego u prvom poluvremenu. Zadrane je, vjerojatno, stigao i umor jer je ovo bila treća utakmcia u tri dana, ali opet se treba vratiti onomu da se postava na parketu prejednostavno dala nadgurati, nadskakati, pa povremeno i dobiti “po leđima”… Preciznosti u realizaciji nije bilo, kao Partizan iz druge četvrtine, pa se na koncu veliki plus pretvorio u (podnošljivi) minus, no ostat će malo gorčine jer Partizan je doista mogao sinoć pasti.


 PARTIZAN – ZADAR 75:67


(21:18, 10:27, 17:6, 27:16)
BEOGRAD – Dvorana Pionir. Bez gledatelja: Suci: Juras, Obrknežević i Vesković (svi Srbija)
Partizan: Jaramaz, Kecman, Klobučar 6 (1 – 2), Milosavljević 8 (4  – 4), Lučić 4 (2 – 2), Katić 13 (7 – 10), Jawai 8 (6 – 8), Lešić 7 (1 –  2), Bešović, Mitrović, Božić 2, Vesely 18 (1 – 3), Đekić 9. Trener:  Vlada Jovanović.
Zadar: Car 15 (8 – 8), Vladović 6 (1 – 2), Batur, Golemac 12,  Perinčić 3, Dundović 2 (2 – 2), Marčinković 4, Olivari 3, Brown 15 (4  – 4), Pelczmann, Bilan 7 (1 – 2), Vlaić. Trener: Danijel Jusup.




 PUT PUTUJEM


Nakon ustajanja, zajutarka i uobičajenih priprema, krcanja opreme u  Liburnijin autobus (natpis “Igraj Zadre, volim te” svaki je dan izazivao  pozornost na prometnici od Kovilova do Pionira i jednom do Zemuna)  momčad je krenula na višesatni put do Rijeke. Zapravo, do Novog  Vinodolskog gdje će Zadrani biti smješteni, a turnir će se održavati u  Rijeci (dvorana na Kozali) u subotu i nedjelju. Prigodne treninge Zadar  će imati u dvorani u Novom Vinodolskom. Prvi suparnik Jusupovoj  momčadi u subotu će biti FMP iz Železnika, a u nedjelju ili Kvarner 2010  ili Široki. Po završetku riječkoga turnira, u nedjelju navečer, uslijedit će  povratak i tako će cijeli jedan tjedan proći što na putu, što u dvoranama  i s pet odigranih utakmica.


 TANJEVIĆ NA UTAKMICI


Sinoć je Pionir bio gotovo prazan jer je Partizan za javnost zatvorio  utakmicu. No, na tribinama je ipak bilo nešto znatiželjnika, a među njima  našao se i Bogdan Tanjević, izbornik turske reprezentacije koja je  nedavno igrala u finalu SP. Tanjević je trenutačno na odmoru nakon što  je dogovorio još jednu “akciju” na turskoj klupi.