Psi među zaigranom djecom

Slika korisnika admin
Autor: 
ljuljacka_djeca
Ivan JAMIČIĆ
Igralište u Parku Vruljica jedno je od omiljenijih mjesta za igru i razonodu

Park Vruljica s dječjim igralištem zadarskim je roditeljima i djeci jedno je od omiljenijih mjesta. Dok djeca uz ciku i viku jure od ljuljačke do klackalice, pa natrag na tobogan, roditelji sjednu na neku od klupica u hladovini i razgovarajući s drugim roditeljima nadgledaju igru svojih mališana.

No sva ta opuštenost zadnjih je dana ustuknula pred stalnom brigom pa čak i strahom. Sve to zbog pasa ili bolje rečeno njihovih vlasnika koji svoje ljubimce šeću u blizini djece.

Naime, prošlog je tjedna netko odlučio da su znakovi zabrane pasa u Vruljici nepotrebni te ih je na svoju ruku uklonio.

- Je li to skinuto s vašim odobrenjem i je li Park Vruljica postao slobodan za dovođenje ljubimaca? Vlasnici pasa su to jedva dočekali tako da su se njihovi ljubimci razmilili među toboganima i ljuljačkama vršeći svoje fiziološke potrebe među zaigranom djecom, kojih je svako poslijepodne pun park. Naravno da mi to kao roditelju nije drago jer jednostavno nije higijenski. Iako nisam od onih koji stalno gunđaju protiv pasa. Stoga vas molim da vratite znakove na mjesta gdje su stajali tako da se mi kao roditelji imamo na što pozvati kad upozoravamo vlasnike pasa da to nije primjereno mjesto za njihove ljubimce. A bilo bi izvrsno da se komunalni redar (ili tko je već nadležan) tu i tamo prošeće Vruljicom i napiše par kazni, tako da se dotični uvjere da stvarno pse ne mogu dovoditi među djecu, piše jedna majka na službenom portalu Grada Zadra te dodaje da je od parkića na Relji, preko puta dvorane Jazine, davno odustala. Taj je parkić, kaže, nažalost, postao wc stotinama pasa iz kvarta.

- Nemam ništa protiv pasa, ali mi ih u blizini djece uopće nije drago vidjeti. Ne samo da nije higijenski da se naša djeca igraju pijesku u kojem je neki pas vršio nuždu pa zbog toga još pokupe neku bolest, nego me je i strah da neka od tih mrcina ne nasrne na koje dijete, zabrinut je i jedan otac koji u park Vruljica često navrati sa svoje dvoje djece.

Stručna suradnica za informiranje i protokol Grada Zadra Ivana Dadić informirala nas je da nije riječ ni o kakvoj novoj odredbi Grada, već da je netko nepoznat znakove svojevoljno uklonio.

- Komunalnim redarima sam u petak proslijedila informaciju o nestanku znakova u Vruljici. Oni su izišli na teren te naručili nove znakove, navodi Dadić. Komunalni redari, a kako prenosi Dadić, za sada mogu dati točnu informaciju o tomu kad će znakovi stići te kad će biti postavljeni na staro mjesto.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno