Susret kao duhovna obnova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Filip BRALA
Misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je mons. Ivan Mustać

U Zadru se od 22. do 25. rujna u Nadbiskupskom sjemeništu "Zmajević" u Zadru održava Međunarodni Susret europskih tajništva Kursilja (GECC) na temu "Djelovanje kursiljista u njihovom životnom okruženju". Sudionici ovog velikog događaja su predstavnici nacionalnih tajništva Kursilja iz Italije, Austrije, Njemačke, Mađarske, Češke, Španjolske, Portugala, Gibraltara, Nizozemske, Irske te predstavnici nad/biskupijskih tajništva iz cijele Hrvatske i BiH. Susret organizira Koordinacijski odbor Europskih tajništva, a domaćin je Kursiljo Zadarske nadbiskupije u suradnji s Tajništvima nad/biskupijskih Kursilja u Hrvatskoj te suradnicima Tajništava Kursilja iz BiH.

 Program je započeo misnim slavljem u četvrtak u katedrali Sv. Stošije u Zadru koje je predvodio mons. Ivan Mustać, koordinator za crkvene pokrete, udruge i zajednice u Zadarskoj nadbiskupiji. Na svetoj misi uz desetak svećenika bili su i don Andrija Vrane, pokretač i voditelj Kursilja u Hrvatskoj te don Anđelko Buljat, povjerenik za Kursiljo u nadbiskupiji. Mons. Mustać i don Andrija Vrane su pozdravili sudionike na talijanskom, engleskom i njemačkom jeziku. Okupljenima se prigodnim riječima na kraju euharistije obratio i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

- Naš narod ima ovo iskustvo iz Starog zavjeta. Izraelski narod je došao iz zatočeništva iz babilonskog sužanjstva i odmah su započeli obnavljati svoje kuće. U nedavnoj povijesti i mi imamo isto takvo iskustvo kad smo imali veliki dio naše domovine porušen. Crkva je tada vidjela da je naša prvenstvena zadaća obnoviti crkve i provoditi duhovnu obnovu. I ovaj susret Kursilja u Zadru možemo shvatiti kao duhovnu obnovu, rekao je mons. Ivan Mustać.

U subotu 24. rujna u pastoralnom centru Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru održava se Nacionalna ultreja Kursilja s početkom u 10 sati u sklopu Susreta europskih tajništva Kursilja. Zajedničko euharistijsko slavlje u župnoj crkvi na Belafuži je u 18 sati nakon svjedočenja kursiljista.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno