Ponovno spojen "spis Bezinović"

Slika korisnika admin
PIXSELL

Na Županijskom sudu u Zadru jučer je nastavljeno suđenje za takozvanu "aferu lesing", višemilijunsku prijevaru u kupnji skupocjenih automobila. Formalno, suđenje je jučer ponovno započelo jer se sad primijenjuje novi Zakon o kaznenom postupku, ali uzimaju se u obzir svi dokazi i svjedoci iz dosadašnje rasprave. Tako su jučer tužitelj i branitelji ponovno iznosili uvodne govore, a optuženici ponovili da se ne osjećaju krivima.

Novost je i ta da se četvorici optuženih, Dejanu Pupovcu, Niki Lisici, Anti Kurtoviću i Milanu Rajliću, ponovno "pridružio" i Dražen Bezinović, čiji je spis svojevremeno bio izdvojen iz ovog postupka jer se tereti za samo jedno djelo zlouporabe ovlasti i položaja. Bezinović je u Autokući Zadar bio referent prodaje.

Jučer je, tako, ponovno pozvan sudski vještak za računovodstvo, Damir Uglešić, kako bi odgovarao na pitanja vezana za dio optužnice koji se odnosi na Bezinovića.

Na sljedeće ročište se poziva svjedok Tomislav Karavanić, a predsjednica Sudskog vijeća, Enka Moković sljedeće je rasprave zakazala za 21., 22., 23. i 24. listopada. Tada će optuženici iznositi svoje obrane. Završne riječi se očekuju 4., 5., i 6. studenog, a nekoliko dana nakon toga možda i objava presude u ovom "beskrajnom" sudskom procesu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno