Šimičević i Švenjak potpisali peticiju pa glasovali protiv Kalelarge

Slika korisnika admin
kalelarga
PIXSELL

Promjena naziva Široke ulice u Kalelargu pričekat će još neko vrijeme. Većinom glasova 3:2 na jučerašnjem sastanku Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra odlučeno je da se do kraja provjeri svih 10.823 potpisa prikupljenih za promjenu naziva. Za tu odluku glasovali su HDZ-ovi vijećnici Rade Šimičević - predsjednik, Bruno Milin i Aleksandar Švenjak, a protiv Irena Dragić (SDP) i Josip Vlahović (DSU).

- Ja sam bio da se odluka odmah proslijedi Gradskom vijeću na odlučivanje. Ja službeno živim u ulici Pod Bedemom, ali uvijek govorim da živim ispod Muraja, koji je tradicionalni toponim isto kao i Kalelarga, rekao je Josip Vlahović.

Pokretač inicijative "Svi za Kalelargu" Hrvoje Bajlo kaže da ga ne iznenađuje odluka odbora unatoč drugačijim stavovima njenih članova koji su glasovali protiv.

Predsjednik odbora Rade Šimičević je oštro opovrgnuo da je vrh HDZ-a naložio odboru da inicijativa Kalelarga ne prođe i da je upotrebljavao riječi o kojima govori Bajlo. Na pitanje zašto je potpisao inicijativu na koju ga nitko nije prisiljavao, Šimičević je odgovorio:

- Ja sam potpisao inicijativu s namjerom da se o njoj raspravi. Isto tako sam potpisao inicijativu petorici kandidata za predsjednika republike, pa nisu izabrani. Cijeneći želje i sentimente velikog broja građana, većina članova odbora smatra da prilikom imenovanja ulica trebamo voditi računa o upotrebi službenog hrvatskog jezika. Grupa građana koja je pokrenula inicijativu ima i druge zakonske mogućnosti da se prijedlog uvrsti u dnevni red Gradskog vijeća. Većina odbora smatra da sadašnji administrativni naziv Široka ulica treba ostati, a da nitko ne priječi da se u razgovornom obliku upotrebljava naziv Kalelarga. Po mom mišljenju nismo napravili ništa revolucionarno i ne treba od tog praviti neku dramatiku kad u ovom trenutku ima puno važnijih stvari. Sjetimo se samo da je inicijativa za imenovanje jedne ulice imenom nekadašnjeg gradonačelnika Kažimira Zankija trajala pet godina, kaže Šimičević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Momak
Šimićeviću kukavico, bojiš se za fotelju, ne usuđuješ se ići protiv velikog bossa. Možeš li mirno spavati?
Slika korisnika TonTon
Sada bi mogli zabraniti i pivati Kalalargu!