Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Danas predstavljanje knjige Marketing vina

22.09.2016. 22:00
Danas predstavljanje knjige Marketing vina


Nakon što je predstavljena u Međugorju knjiga “Marketing vina”, autora prof. dr. sc. Marka Ivankovića s Agronomskog fakulteta u Mostaru i prof. dr. sc. Ante Kolege Bage, redovitog profesora u trajnom zvanju Agronomskog fakulteta u Zagrebu, stiže i u Zadar.
Predstavljanje će se održati danas u izložbenoj dvorani Gradske lože u 12 sati.
Uz autore o knjizi će govoriti poznati zadarski agronom mr. sc. Marijan Tomac, te pisac i publicist Veljko Barbijeri, autor popularnog serijala “Jelovnici izgubljenog vremena”. Predstavljanje vodi Nedjeljko Jusup, urednik Plodova zemlje i mora Zadarskog lista.
Knjiga “Marketing vina” pisana je ponajprije kao vinarsko-vinogradarski priručnik koji može poslužiti kao pomoćni udžbenik studentima, vinarima kao putokaz kako tržiti vino, a vinoljupcima koje vino, uz koje jelo i kada piti.
Opisani su primjeri dobre prakse u hrvatskim i hercegovačko-bosanskim vinogorjima. Nakon prikaza o proizvodnji vina autori pojašnjavaju marketinšku strategiju i okolnosti pripreme marketinškog plana vinarske tvrtke.
Kroz glavne marketinške funkcije, knjiga nas preko planiranja proizvoda uvodi na tržište u funkciju prodaje vina, kojoj na putu stoji dobro i široko obrazložena promidžba vina i vinska komunikacija.
U posebnom poglavlju knjiga se bavi načinima istraživanja marketinga vina.
 Sljubljivanje hrane i vina nalazi se u prilogu i odgovara na pitanje kako odabrati odgovarajuće vino uz jelo. Pitanje je kako praktične tako i marketinške prirode.
Kako promicati prodaju i poboljšati prodaju vina autori također u prilogu knjige prikazuju preko opisanih primjera uspješnih hrvatskih i bosansko-hercegovačkih vinara.
Knjiga “Marketing vina” tiskana je u nakladi od 1000 primjeraka. Nakladnik je Sveučilište u Mostaru, a sunakladnik Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH.
U sklopu predstavljanja u Zadru bit će upriličeno i kušavanje vina poznatijih vinara zadarsko-biogradskog i benkovačko-stankovačkog vinogorja.