Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Predsjednica Grabar Kitarović pokroviteljica maratona Zadar – Vir

22.09.2016. 22:00
Predsjednica Grabar Kitarović pokroviteljica maratona Zadar – Vir


Čak 270 profesionalnih atletičara i rekreativaca do sada prijavljenih za 5. međunarodni “Maraton Zadar – Vir” trčat će u nedjelju 25. rujna od Zadra do Vira uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Tako će najmasovnije dosadašnje virsko-zadarsko maratonsko natjecanje s više prijavljenih sudionika od svih dosadašnjih zajedno, prvi puta dobiti visoko pokroviteljstvo uz tradicionalno sponzorstvo Općine Vir i suorganizaciju Atletskog saveza Hrvatske, Atletskog saveza Zadarske županije, Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje, Hrvatskog atletskog kluba “Sveti Ante” iz Poličnika te domaćinstvo destinacijske menadžment kompanije “Vir turizam”.
– Zadovoljstvo mi je prihvatiti pokroviteljstvo nad održavanjem Maratona Zadar – Vir. Uz srdačne pozdrave svim atletičarima, želim vam uspjeh u pripremi manifestacije i ostvarivanju budućih ciljeva, poručila je u pismu predsjednica RH Grabar Kitarović organizatorima međunarodnog atletskog “Maratona Zadar – Vir” prihvaćajući pokroviteljstvo nad atletskim događajem sezone u Zadarskoj županiji.
Općina Vir i destinacijska menadžment kompanija “Vir turizam” ove su godine osigurali i najveći nagradni fond za atletičare od 72 tisuće kuna od kojih će po 10 tisuća pripasti pobjedniku i pobjednici maratonske utrke te po 4 tisuće pobjednicima polumaratona.
– Nakon Zagrebačkog maratona, ovo je najveći nagradni fond u Hrvatskoj. Iz utrke u utrku organizacijski i natjecateljski rastemo kao jedan od najvažnijih atletskih događaja u sezoni, govori slavni zadarski atletičar i prvo organizacijsko ime “Maratona Zadar – Vir” Slobodan Miolović. U ime sponzora Općine Vir i domaćina maratona, direktor “Vir turizma” Željan Kalac pojasnio je namjeru organizacije tradicionalne maratonske utrke koja će u nedjelju doživjeti peto izdanje:
– Sport, rekreacija i zdrav način života naše su temeljno opredjeljenje i aktivnosti kojima promoviramo otok Vir kao izletničku i obiteljsku destinaciju. Događaje imamo tijekom cijele godine u sklopu projekta Vir 365, a maratonska utrka dio je naše manifestacije 4 u 1! s kojom smo u rujnu i listopadu gostima i posjetiteljima Vira ponudili trodnevnu završnicu Alpe Adria Jet Ski Toura, te nakon maratona i tradicionalnu biciklijadu i Prvenstvo Hrvatske u triatlonu, kazao je Kalac.
 


 MARATONSKI SUPER DVOBOJ ŠUSTIĆ vs. VRAJIĆ


Gotovo da nema maratonca ili polumaratonca od atletskog imena u Hrvatskoj koji neće u nedjelju startati s Branimirove obale u Zadru ili na polumaratonskoj utrci kod Virskog mosta. Ponovno ćemo vidjeti prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske u maratonu i ultramaratonu te pobjednika ljubljanskog izdanja „Wings for Life” Roberta Radojkovića, kao i jednog od najboljih polumaratonaca Lovru Kalca, ali najveći i najuzbudljiviji dvoboj očekuje se između dvije posljednje pobjednice „Maratona Zadar – Vir”: prvakinje Hrvatske Nikoline Šustić i najpoznatije hrvatske ultramaratonke i olimpijke Marije Vrajić Trošić. Obje su najavile dolazak na Vir, iako Vrajić Trošić vuče ozljedu leđa zbog koje je nastup neizvjestan.