Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

HUMANITARNA AKCIJA Donirajte hranu i higijenske potrepštine za Zadranina Josipa i njegove prijatelje u bolnici Gornja Bistra

23.09.2019. 10:13
HUMANITARNA AKCIJA Donirajte hranu i higijenske potrepštine za Zadranina Josipa i njegove prijatelje u bolnici Gornja Bistra


U sklopu akcije “Srce zadarsko za Josipa Grdovića i prijatelje” večeras, u ponedjeljak 23. rujna, se od 17 do 19 sati prikupljaju hrana i higijenske potrepštine ispred Trgovačkog centra Kauflanda na Voštarnici.
Inicijator akcije je otac 18-godišnjeg Josipa, Ivica Grdović, koji je nakon višegodišnje, mukotrpne borbe u pronalaženju adekvatnog smještaja sinu oboljelom od cerebralne paralize i psihomotorne retardacije, odlučio pomoći i njegovim prijateljima s kojima je proljetos konačno smješten u bolnicu u Gornjoj Bistri. Kako nije vičan organizaciji humanitarnih akcija, obratio se Zadranki ogromnoga srca, Marjani ikić, koja se odmah odazvala. Ona iza sebe ima na desetke odrađenih humanitarnih akcija kojima se pomoglo isto tako desecima potrebitih sugrađana, no sama će reći kako bez nekoliko vjernih suradnika ništa od toga ne bi bilo moguće.
U bolnici je smješteno oko 130 djece s teškim oboljenjima, a među njima ima i još malih Zadrana. Mnoge od njih, otkako su hospitalizirani, nitko ne posjećuje.
– To je bolnica koja ima pacijente stare svega nekoliko mjeseci pa do 46 godina. Skupljanje hrane i higijenskih potrepština će se održati u ponedjeljak, 23. rujna ispred Kauflanda kod pet nebodera u vremenu od 17 do 19 sati. Tamo će vas čekati naš “Majos Zadar” sa svojim kombijem, kojem se ovim putem zahvaljujemo što nas uvijek prati u svim našim akcijama, uz poziv građanima da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji i još jednom pokažu kako Zadrani imaju veliko srce kad su u pitanju bolesni i potrebiti napisala je Marjana Ikić iz Facebook grupe “Srce Zadarsko”, oformljenoj prije godinu dana upravo u svrhu organizacije humanitarnih akcija i pomaganja onima kojima je pomoć potrebna.
A evo što je smještenima u bolnici gornja Bistra potrebno. Od higijenskih potrepština trebaju im dječje pelene veličine junior, tertra-pelene, toaletni papir, sredstva za čišćenje od univezalnih pa do onih za toalet i podove, zatim deterdženti za rublje (bijelo i obojeno) kao i omekšivač. Trebaju im i pamučne pidžame za odrasle, ali bez dugmadi.
Što se hrane tiče potrebne su im voćne dječje kašice, keksi tipa Petit Beurre, prirodni voćni sokovi, Kraš Express, jestivo ulje (suncokretovo, maslinovo), med, čaj, šećer, riža, suho voće i grickalice tipa krokija.
Organizatori mole sve one koji su voljni sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji da se drže navedenoga popisa.
Inače, sve informacije o potrebama onih koji su smješteni u ovoj bolnici mogu se pronaći i na službenoj stranici ove ustanove koju se može pronaći i na društvenoj mreži Facebook.