Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

TRADICIONALNA BICIKLIJADA Najstariji biciklist Šime Bajlo (80) osvojio Mountain bike

23.09.2019. 07:49
TRADICIONALNA BICIKLIJADA Najstariji biciklist Šime Bajlo (80) osvojio Mountain bike


Jučer je okončano 26. izdanje najpopularnije županijske biciklijade Zadar – Vir. Kolona u kojoj je sudjelovalo ukupno 528 biciklista svih generacija. Krenula je u 10,15 sati sa Branimirove obale u Zadru, a u Vir su stigli oko 12 sati. Ljubitelje biciklizma i virskih biciklijada na Trgu svetog Jure dočakao band Zaratino koji se pobrinuo da dobro raspoloženje koje je bilo prisutno od samoga starta ostane na istom nivou, a za sve sudionike domaćini su organizirali ručak. I zabavni dio programa, a i ručak bili su odlični, doznajemo od Ive Bencun, jedne od sudionica biciklijade i članice Udruge Zadar Outdoor, partnera Grada Zadra u Tjednu mobilnosti koji je zaključen upravo ovom biciklijadom.
– Vozili smo preko Borika kroz Diklo, a onda smo se uključili na cestu prema Kožinu gdje postoji i biciklistička staza. Tamo gdje je više nije bilo, a budući da nije riječ o natjecateljskoj već rekreativnoj biciklijadi, čekalo se da se svi okupe, a onda je policija zaustavljala promet kako bi se sigurno krenulo dalje. Dakle, sve je proteklo lijepo, zabavno i sigurno što je najvažnije, kazala je Bencun dodajući kako je sudionike biciklijade koji su otpedalali 24 kilometra poslužilo i dobro vrijeme. Istaknula je kako je bilo poluoblačno, pa samim time vrlo ugodno za vožnju bicikala.
U sklopu programa u Viru je organizirana i tombola s brojnim vrijednim nagradama, a najbolje je prošao nastariji sudionik biciklijade.
– Grad Zadar je odlučio najstarijeg sudionika nagraditi i to vrijednim i lijepim biciklom Mountain Bike te kompletom biciklističke opreme. Nagradu je osvojio 80-godišnji Šime Bajlo, inače sudionik ove biciklijade od samog početka, naglasila je Bencun te je dodala kako su se organizatori pobrinuli i za povrat bicikala i sudionika biciklijade u Zadar za sve one koji zbog umora nisu bili spremni na napor i pedalanje još 24 kilometra.
Biciklijadu su organizirali destinacijska menadžment kompanija Vir turizam u suradnji s Biciklističkim klubom Zadar, virskim općinskim poduzećima Čisti otok, Vir zaštita i Vir održavanje, zadarskom Prometnom policijom i Službom Hitne medicinske pomoći. Glavni sponzor svih biciklijada je Općina Vir koja je ujedno i utemeljitelj biciklijade Zadar – Vir.