ZA NEZAPOSLENE Javite se na obuku i naučite izrađivati autohtone suvenire

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Udruga Prospero i NP Paklenica pozivaju na trodnevnu kreativnu radionicu
Nakon što se zainteresirani za radionice prijave organizatori će, sukladno njihovim interesima i mogućnostima, oformiti grupe i odrediti datum provođenja radionica
Zadarski list/Arhiva
Suvenirnica u bunkeru

Udruga Prospero poziva sve zainteresirane da se jave na trodnevnu radionicu »Izrada autohtonih suvenira«. Riječ je o radionici koju ova udruga provodi u suradnji s Nacionalnim parkom Paklenica u sklopu projekta Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području.
Projektom je predviđeno provođenje triju trodnevnnih radionica izrade suvenira za ukupno 30 polaznika, a za svaku radionicu predviđeno je po 10 polaznika. Radionice su prvenstveno namijenjene nezaposlenim osobama, poglavito ženama i mladima. Radionice će se provoditi u prostorijama Javne ustanove NP Paklenica, a zamišljene su na način da bi tijekom tog vremena polaznici trebali osmišljavati, kreirati i izrađivati autohtone suvenire karakteristične za područje Nacionalnog parka Paklenica i Velebita. Organizatori radionica osigurali su sav potreban materijal, ali i prijevoz, ručak i osvježenje tako da je za polaznike sve to besplatno.
Nakon što se zainteresirani za radionice prijave organizatori će, sukladno njihovim interesima i mogućnostima, oformiti grupe i datum provođenja radionica.
Inače, projekt Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području je usmjeren k unaprjeđenju zaštite i valorizacije prirodne baštine kroz razvoj oblika turizma posebnih interesa prikladnih za podvelebitsko područje. Ovim projektom izgradit će se atraktivna posjetiteljska i sigurnosna infrastruktura, osnažiti potrebni ljudski resursi i institucionalni kapaciteti JU NPP, djelatnika javnih ustanova s područja Velebita, turističkog, civilnog, javnog i privatnog sektora, te osmisliti i promovirati postojeći i novi turistički proizvodi temeljeni na prirodnoj baštini. Vrijednost projekta je 33.918.221,30 kuna, a ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 22.905.290,67 kuna, od čega dodijeljena bespovratna sredstva EU iznose 19.469.497,06 kuna.
 

 

U listopadu turističke radionice

Nacionalni Park Paklenica u listopadu započinje provođenje 13 radionica koje za cilj imaju razvoj turističkih proiizvoda. Kako doznajemo od ravnateljica NP Paklenica, Natalije Andačić, radionice su osmišljene tematski za više područja i obuhvaćaju kulturni turizam, planinarenje, penjanje, cikloturizam, rafting, kajaking, ruralni turizam, edukativni, kreativni u smislu foto i video uradaka i slično. Ciljana skupina su svi oni koji se već bave nekom vrstom turizma, vodiči, ali i oni koji se žele baviti ovim poslom.
- Sve radionice su besplatne, zainteresirani se mogu javiti na mail adresu prezentacija@paklenica.hr, a osoba za kontekt je voditeljica marketinga Dragica jović, kaže ravnateljica NP Paklenica.

 

Kontakt za zainteresirane polaznike

Vrijeme trajanja radionica je od 8.00 do 16.00 sati. Ukoliko ste zainteresirani prijavite se i osigurajte svoje mjesto pozivom na broj 023/381-238 ili mailom na adresu prospero.udruga@gmail.com.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno