Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Posedarcima bod kod lidera u Pločama, Biograjci pali u Makarskoj

23.09.2020. 06:18


U 5. kolu Treće HNL momčadi iz Zadarske županije, Primorac iz Biograda i Hrvatski vitez Posedarje, imale su teške zadaće na gostovanjima u Makarskoj, odnosno Pločama. Bolje su prošli Posedarci koji su iznenađujući uzeli bod kod Jadrana LP, trenutačno vodeće momčadi Lige koja je do te utakmice imala stopostotan učinak. Biograjci nisu bili te sreće, poraženi su od Zmaja u dvoboju koji je mogao završiti i podjelom bodova. Hrvatski vitez Posedarje je vrlo rano bio u zaostatku nakon što je Raič već u 7. minuti doveo domaćine u vodstvo. Međutim, Posedarci se ne predaju i u 49. minuti Jurjević zabija za izjednačenje, a na kraju se pokazalo i za konačan ishod. Mogli su Pločani i do sva tri boda, ali Raič u 86. minuti nije iskoristio najstrožu kaznu. Hvale vrijedan rezultat Posedaraca i bod više na njihovom kontu. HV Posedarje je trenutačno na 12. mjestu s pet osvojenih bodova. U pet susreta ostvarili su jednu pobjedu, dva remija i isto toliko poraza.
Biograjci nisu bili te sreće na Makarskoj rivijeri. Rašić je u 37. minuti doveo Makarane u vodstvo koje je trajalo sve do 73, kada je Luka Vodopija zabio za izjednačenje. Međutim, radost Biograjaca nije dugo trajala. Ponovno na scenu stupa Rašić koji pogađa za konačnih 2:1. Primorac (B) je trenutačno na 13. mjestu s četiri osvojena boda. Biograjci su do sada ostvarili jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza.


Uspješna Pinčićeva Zagora
Peto kolo ponudilo je još niz interesantnih dvoboja, većinom, s očekivanim ishodima. Zagora koju trenira bivši trener momčadi sa Stanova Marko Pinčić i za koju nastupa bivši kapetan Zadrana Dragan Župan, vratila se starim navikama, pobjedama. Nakon visokog poraza u Pločama i remija kod kuće sa makarskim Zmajem, Unešićani su ovoga puta uvjerljivo slavili u gostima kod Neretve rezultatom 1:4. Dvostruki strijelac bio je Krešimir Luetić, a po jednog su zabili Željko Sablić i Luka Božić. Počasni pogodak za Metkovčane postigao je Duje Medak. Uvjerljivu pobjedu 4:1 ostvario je i OSK na svom travnjaku pobijedivši Zmaja iz Blata 4:1. Redom su zabijali Duje Tadić (3’), Ivica Bašić (36’), Josip Vučković (66’) i Tomislav Katić (83’), a za Blaćane je počasni pogodak dao Frank Žanetić u 60. minuti. Neretvanac je u Opuzenu uzeo trobod protiv dubrovačkog GOŠK-a (2:1). Dubrovčani su vodili od 19. minute kada je poentirao Toni Žile, da bi Opuzenci golovima Ante Mihaljevića (84’) i Daniela Lukića (95’) došli do sva tri boda. Uskok se slavodobitnički prošetao Hrvacama pobijedivši 0:2. Poveli su Sinjani golom Filipa Ercegovića (10’) da bi autogolom Tonija Gugića (39’) utakmica bila riješena. Split je u Parku mladeži stigao do sva tri boda protiv Vodica zgoditkom Luke Kapetanovića u 52. minuti utakmice. Kamen je u Ivanbegovini s dva pogotka torpedirao Slogu. Duje Bilić u 27. minuti i Jure Prančević u 81. bili su egzekutori u slavlju domaćina.
Iako je ljestvica nepotpuna jer dosta momčadi nije odigralo sve predviđene utakmice, bacit ćemo pogled na ljestvicu. Jadran LP kojem su Posedarci uzeli prva dva boda ove sezone i dalje je bez poraza te predvodi trećeligašku karavanu s 10 bodova i utakmicom manje. Zagora na 2. mjestu ima isti broj bodova, ali nešto lošiju gol razliku uz utakmicu više. Na 3. mjestu je s 9 bodova Uskok, nakon kojeg slijede četiri momčadi sa sedam bodova. To su Zmaj (B), GOŠK Du., Zmaj (M) i Split. Šest bodova za sada su od 8. do 11. mjesta osvojili OSK, Hrvace, Kamen i Neretvanac. Slijedi Hrvatski vitez Posedarje s pet bodova, i Primorac (B) sa četiri boda na svom kontu. Po jedan bod iz tri utakmice imaju Sloga i Vodice, dok Neretva i Urania još nisu osvojile niti boda.


Zmaj i Neretva na putu
Pred nama je novo kolo, već sljedećeg vikenda trećeligaši s juga bit će ponovno u pogonu. Hrvatski vitez Posedarje i Primorac (B) ponovno će na svojim travnjacima pokušati uveseliti svoje navijače. Biograjcima pod hitno treba jedna pobjeda, a priliku će dobiti protiv Neretve na svom travnjaku Kazimir i Silvestar. Metkovčani su do sada odigrali dvije utakmice i u obje su poraženi. Momčad iz kraljevskog grada ima iza sebe tri uzastopna poraza i sigurno će dati sve od sebe kako bi trobodom preokrenuli negativan niz. Vjerujemo da će im na kraju to i poći za nogom.
Posedarci dočekuju makarski Zmaj koji je do sada bio puno uspješniji od Neretve. U četiri odigrane utakmice ostvarili su dvije pobjede i jedan remi, te tek jedan poraz. Međutim, to Posedarcima sigurno neće uliti strah u kosti. Može ih samo dodatno motivirati i vjerujemo da će momčad Kristijana Tute nakon devedeset minuta travnjak napustiti slaveći osvajanje troboda.
Bit će sigurno interesantno i u dvoboju Sloge i Jadrana LP koje se igra u Mravincima. Sloga ima tek jedan bod na svom kontu i za vjerovati je da će dati svoj maksimum kako bi »skinuli« lidera iz Ploča. Vodice na svom travnjaku s novim trenerom Vjeranom Simunićem dočekuju Kamen, a Zmaj iz Blata na Korčuli ugošćuje Split. Uskoku slijedi domaći ogled s OSK-om, GOŠK u Dubrovniku dočekuje Hrvace,a Urania u Baškoj Vodi Neretvanac.




Treća HNL jug
5. kolo: Jadran LP – Hrvatski vitez Posedarje 1:1. Zmaj (M) – Primorac (B) 2:1, Neretvanac – GOŠK D. 2:1, Hrvace – Uskok 0:2, OSK – Zmaj 4:1, Split – Vodice 1:0, Kamen – Sloga 2:0, Neretva – Zagora 1:4.
6. kolo: Primorac (B) – Neretva, Hrvatski vitez Posedarje – Zmaj (M), Sloga – Jadran LP, Vodice – Kamen, Zmaj – Split, Uskok – OSK, GOŠK Du. – Hrvace, Urania – Neretvanac


Strijelci
4 gola: Abel Kalfić, Jakov Marinović
3: Duje Tadić, Drago Gabrić, Branimir Kujundžić, Luka Kapetanović, Ivan Bubalo, Krešimir Luetić, Baldo Cicijelj
2: Ivica Bašić, Luka Vodopija, Marin Romić, Roko Jurić, Ivan Raič, Ivano Čepo
1: Josip Brkić, Mario Marić, Karlo Vidović, Domagoj Marušić, Anđelo Kordić, Daniel LUKIĆ, Roko Vivodinac, Filip Ercegović, Marko Musulin, Frank Žanetić, Darko Tomaš, Ante Kuliš, Josip Jurjević, Domagoj Perica, Miroslav Krištić, Damir Rašić, Tonći Radovniković, Frane Jerković, Ante Mihaljević, Zvonimir Teklić, Duje Bilić, Mile Ćaleta, Toni Žile, Luka Stefanović, Antonio Štimac, Stipe Nikolac, Duje Medak, Miroslav Ninčević, Duje Ribičić, Nikola Jurišić, Anel Topuzović, Vice Birkić, Josip Vučković, Tomislav Pandža, Krešimir Slugan, Dino Primorac, Željko Sablić, Mario Marović, Tomislav Katić, Toni Katić, Roko Nakić, Denis Remšak, Luka Božić, Dino Barada, Marin Petričević, Josip Cikojević, Jure Prančević, Karlo Vodanović, Lovre Lukić