Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nastaviti gdje smo stali s Bosnom

Autor: Ivan Knežević

22.10.2008. 22:00
Nastaviti gdje smo stali s Bosnom

Foto: Zvonko KUCELIN



Macura ne trenira već deset dana i neće ga biti ni u subotu. Rančić ima problem s leđima, a Johnson s preponama. Obojici je sinoćnji trening bio zadnji vlak da u subotu dohvate ozbiljne minute – upozorava Petrović


Na uobičajenoj konferenciji za novinare četvrtkom jučer su u Višnjiku bili Rok Stipčević i Aco Petrović. Prvi je govorio Rok i to je trajalo relativno kratko.
– Još osjećamo žalost (ne žal kako je nedavno upozorio kolega Mario Padelin, pr. a.) zbog toga što nismo pobijedili Partizan. No, izvukli smo pouke i sad smo koncentrirani na sljedeću utakmicu. Suparnik nam je Helios koji je izgubio jednim poenom razlike protiv Hemofarma, a Hemofarm je, znamo, nadmašio Cibonu i jedva izgubio protiv Partizana. Helios nas je dobio dvaput u Zadru. No, mi ćemo u subotu biti favorit. Neki naši igrači imali su poteškoće s ozljedama, vjerujem da će do subote te biti riješeno – kazao je Stipčević.
Jedno pitanje bilo je spremljeno, ono o tomu o kojim se poukama radi poslije Partizana.
– To ću ostaviti treneru.
Tako je Petrović dobio temu za svoj uvod.
– U prvom dijelu NLB lige imat ćemo još četiri veoma teške utakmice u gostima, a u trima će suparnici igrati identično kao Partizan u Pioniru. Veoma agresivno, na granici dopuštenoga. Nama je protiv Partizana trebalo 20 do 22 minute da se prilagodimo, da prepoznamo sudački kriterij, što on dopušta. Ako se sudi taknuto – maknuto onda se obrana igra isključivo nogama. Nakon što smo se mi adaptirali napravili smo Partizanu 21 razlike što u tri sezone, koliko se sjećam, nije nitko u Pioniru uspio.
Poslije toga trener se prebacio na Helios.
– Izgubili su protiv Hemofarma u završnici u utakmici u kojoj su dosta vodili od šest do osam razlike. To govori o stanovitoj neugodnosti momčadi koja je zadržala nekih 70 posto istih igrača iz prošle sezone. Otišao im je zaštitini znak Troha, a po pozicijama govoreći imaju zanimljive igrače. Na razigravačima Zagorca i Močnika koji dižu agresivnost, istina više doma nego vani. Na dva i na tri Jacobsen je dobar šuter u što smo se uvjerili vidjevši snimku protiv Hemofarma. Pogodio je pet od deset trica. Janža nas je u prošloj sezoni zatrpao triucama, nismo se bili pripremili za njega. Tu je novi igrač Petrović došao iz Turowa, centar im je standardnmo Laškevič, Zagorac je bio svojedobno u U. Olimpiji, prije sedam dana doveli su i Todorovića, bivšeg igrača Partizana. Agresivan su i neugodan suparnik.
Petrović je prenio i jednu momčadsku, ujedno i svoju želju.
– Da u dvoranu dođu svi zato što igra Zadar, da ljudi dođu gledati Zadar, da to bude kao i u Americi. Glede igre svakako je da ćemo nastojati nastaviti tamo gdje smo protiv Bosne stali.
O stanju u momčadi…
– Nije baš kako je Rok kazao da su to neke sitnice. Macura ne trenira već deset dana i neće ga biti ni u subotu. Rančić ima problem s leđima, a Johnson s preponama. Obojici je sinoćnji trening bio zadnji vlak da u subotu dohvate ozbiljne minute.
Na kraju i servisna imformacija da će subotnja utakmica Zadar – Helios početi u 19 sati.