Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ples i pjesma najljepši darovi

Autor: Jelena Miloš

22.10.2008. 22:00
Ples i pjesma najljepši darovi

Foto: Vedran SITNICA



Roditelji su zajedno sa svojom djecom pripremili prigodne darove štićenicima doma, među kojima su se nalazile velike košare voća, kolači i peciva, rekla je učiteljica Bašić napominjući da je ipak najveći dar štićenicima pjesma i ples najmlađih


U povodu obilježavanja Dana kruha i plodova zemlje učenici Osnovne škole Stanovi zajedno su sa svojom učiteljicom i roditeljima posjetili Dom za odrasle osobe Sv. Frane.
Akciji humanitarnog karaktera uvelike je pridonijela i vesela atmosfera za koju su najviše zaslužna djeca, koja su pjesmom i plesom uvelike ispunila uobičajeni dan štićenicima doma.
Tridesetominutni uvježbani glazbeni program djece na čelu s “maestrom”, učiteljicom Jasminkom Bašić, djeca su prihvatila s oduševljenjem i otpjevala niz pjesama poput “Garavuša”, “Hvalile se Kaštelanke”, “Moja domovina”…, koje su štićenike doma razdragale i najhrabrije natjerale na ples.
Učiteljica i voditeljica akcije Jasminka Bašić pozdravila je humanitarnu akciju škole, koju po njenim riječima, njeguju već dugi niz godina. Između ostaloga, J. Bašić je prije nekoliko godina spontanom suradnjom s domom, postala i njihova volonterka.
– Roditelji su zajedno sa svojom djecom pripremili prigodne darove štićenicima doma, među kojima su se nalazile velike košare voća, kolači i peciva, rekla je učiteljica Bašić napominjući da je ipak najveći dar štićenicima pjesma i ples najmlađih.
Također, tvrdi Bašić, akcija je organizirana s ciljem razvijanja što bolje komunikacije djece s odraslim osobama, koja je ovoga puta, mogli bismo reći doživjela vrhunac, budući da je ostvarena izvrsna simbioza odraslih i djece, i to najviše kroz ples i pjesmu u kojoj su svi sudjelovali.
Štićenik doma Antonijo Potočnjak, zvani Nino, kao nagradu za izvrsnu dječju priredbu je u znak zahvalnosti djecu nagradio kratkom svirkom na svojoj usnoj harmonici, koju su potom i djeca nagradila velikim pljeskom.