Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Studij prožet praksom u zadarskim redakcijama

Autor:

22.10.2008. 22:00
Studij prožet praksom u zadarskim redakcijama


Na diplomski studij novinarstva i odnosa s javnošću mogu se prijaviti redovni i izvanredni sveučilišni studenti. Šansu za nastavak profesionalnog, akademskog usavršavanja dobivaju i vlasnici “starih” indeksa, koji su nekada studirali novinarstvo ili neki drugi studij
Od početka studenoga počinju predavanja za redovne i izvanredne studente na aktualnom i atraktivnom diplomskom studiju novinarstva i odnosa s javnošću na Odjelu za informatologiju i komunikologiju Sveučilišta u Zadru. Podsjetimo da je dopusnica za njegovo održavanje dobivena prije tri godine, zajedno s dopusnicama za poduzetništvo u kulturi i turizmu, kulturnu baštinu i turizam te ekologiju u kulturi i turizmu, ali se čekalo tri godine da prva generacija završi s preddiplomskim studijem i dobije šansu da se dalje usavršava na novom diplomskom studiju.
Kvalitetna prktična nastava
– U fazi smo priprema da našim studentima koji će studirati novinarstvo i odnose s javnošću omogućimo maksimalno kvalitetan praktični dio nastave. Bolonjski proces traži povezivanje Sveučilišta s privredom, društveno-političkom zajednicom i drugim strukturama. Ovo neće biti praksa klasičnog tipa koja se inače provodi na fakultetima – zadnju godinu odraditi mjesec dana prakse. Od početka do završetka školovanja studenti će imati praktični dio nastave po zadarskim novinskim, televizijskim i radijskim redakcijama. Time studenti dobivaju mogućnost da ono što su čuli u teoriji potvrde u praksi, kaže pročelnik Odjela za informatologiju i komunikologiju dr. sc. Josip Vidaković.
Prijave
– Za novinarstvo i odnose s javnošću vrlo smo dobro ekipirani. Trenutačno imamo pet redovitih profesora od kojih su tri izravno iz novinarstva. Kadrovski izvrsno stojimo i mislim da ćemo u skoroj budućnosti imati vrlo dobar i mlađi kadar.
Na diplomski studij novinarstva i odnosa s javnošću mogu se prijaviti redovni i izvanredni sveučilišni studenti. Prijaviti se mogu svi koji su završili prve tri godine studija na Odjelu za informatologiju i komunikologiju, imaju 180 ECTS bodova, prosjek ocjena 3.00 i obranjeni završeni rad. Također se mogu prijaviti svi koji su završili preddiplomske studije društvenih i humanističkih usmjerenja s tim što će morati položiti razlikovne ispite. Mogu se prijaviti i studenti s drugih sveučilišnih studija, na primjer medicine, ali onda će imati veću razliku ispita. Šansu za nastavak profesionalnog, akademskog usavršavanja dobivaju i vlasnici “starih” indeksa, koji su nekada studirali novinarstvo ili neki drugi studij, imaju apsolventski status, ali nisu završili studij. Treba naglasiti da se ne mogu prijaviti studenti koji su završili stručni studij.