Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje

Autor: Roman Morović

22.10.2008. 22:00
Sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje

Foto: Zvonko KUCELIN



Helios je protekle dvije godine slavio u Zadru, što je još jedan razlog za povećan oprez – kaže Ružić


Helios i Bosna otprilike spadaju u istu kategoriju momčadi koje će zasigurno biti u donjem dijelu ljestvice, ali imaju dovoljno kvalitete da u jednoj utakmici mogu napraviti iznenađenje.
– Ne smijemo podcijeniti nikoga u ovoj ligi jer je to ono najgore što možemo napraviti i vrlo lako bi nam se moglo osvetiti. Helios je protekle dvije godine slavio u Zadru što je još jedan razlog za povećan oprez. Moramo ih shvatiti ozbiljno i krenuti maksimalno od prve minute – kaže Tomislav Ružić.
Znaju Zadrani što im je činiti i ako u utakmicu uđu dovoljno koncentrirano i agresivno pobjeda ne bi smjela doći u pitanje.
– Moramo svih 40 minuta odigrati angažirano u obrani, a u napadu je nužno imati što bolji protok lopte. Oni su dosta niska ekipa i baziraju svoju igru na brzini i kontranapadima, tako da ćemo i mi morati što više trčati i cijelo vrijeme održavati visoki ritam igre.
S jedne strane treba biti vrlo oprezan u pristupu ovakvim utakmicama, no s druge možemo biti realni i reći da bi u ovom trenutku sve osim pobjede Zadra od desetak pogodaka razlike na više bilo veliko iznenađenje.
– Sasvim je jasno da bi sve osim naše pobjede bilo veliko iznenađenje i veliki kiks za nas jer Helios definitivno nije momčad koja spada u gornji dom regionalne lige.
Ružić je zadovoljan učinkom momčadi u prva četiri kola, ali da tako treba i nastaviti.
– Mislim da možemo biti zadovoljni dosad učinjenim. Nije mala stvar dobiti tri od četiri utakmice na početku sezone, tim više što smo igrali protiv Splita i Cibone koji su se ove sezone dosta pojačali u odnosu na lani. Kad je riječ o porazu od Partizana ne trebamo ga shvatiti toliko tragično, već moramo iz njega izvući pouke i truditi se popraviti neke nedostatke koji postoje u našoj igri. Iz utakmice u utakmicu moramo učiti na našim pogreškama i truditi se da svaku iduću te pogreške ispravimo te da igramo sve bolje i bolje.
I trener Petrović i igrači znaju u čemu su griješili i kako te pogreške ispraviti, a utakmica protiv Heliosa za to će biti upravo idealan ispit. Poraz od Partizana već je zaboravljen. Uostalom, ove sezone Zadar će odigrati preko šezdeset utakmica, nijedan poraz ne bio smio toliko negativno utjecati na momčad da bi se odrazio i na idućih nekoliko utakmica.
– Nemamo zašto žaliti za tim porazom, prošla su tek četiri kola i mi se moramo samo koncentrirati na iduću utakmicu. Trudit ćemo se što više poboljšati našu igru i, naravno, pobijediti.
 


 HELIOSU TREĆA POBJEDA U DOMAĆOJ LIGI




Helios je još u utorak na svom terenu svladao Hopsi Polzelu u sklopu 4. kola domaće UPC lige. Domaći su slavili s visokih 100:71 (26:17, 26:17, 24:22, 24:15), a najefikasniji strijelci bili su Todorović i Snow sa po 15, Močnik s 13 te Jacobsen i Zagorc sa po 12 poena. Nakon nepotpunog četvrtog kola na ljestvici UPC lige vodeća je Krka s četiri pobjede, a slijede Helios s omjerom 3-1 te Zlatorog Laško koji je sakupio tri pobjede iz isto toliko utakmica.