Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uskoro izgradnja vrtića, nadvožnjaka i ceste

Autor: Velimir Brkić

22.10.2008. 22:00
Uskoro izgradnja vrtića, nadvožnjaka i ceste

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Radovi za izgradnju dječjeg vrtića Murvica-Briševo vrijedni su 3,2 milijuna kuna, a nadvožnjak preko Jadranske ceste (D-8) u Murvici 2,5 milijuna kuna, doznajemo od Davora Lončara, načelnika Općine Poličnik
Žitelji Murvice, Briševa i Poličnika ovih dana dobili su najljepši mogući dar. Javnim natječajima izabrani su izvođači radova na čak tri izuzetno važna projekta – za izgradnju dječjeg vrtića Murvica-Briševo i pješačkog nadvožnjaka u Murvici te za izvođača radova za sanaciju i asfaltiranje makadamskog puta, tzv. stare ceste od poduzetničke zone Grabi do Poličnika.
– Šibenska građevinska tvrtka AZ Commerce javnim natječajem izabrana je za izvođača radova za izgradnju dječjeg vrtića Murvica-Briševo u vrijednosti od 3,2 milijuna kuna. Za izgradnju pješačkog nadvožnjaka preko Jadranske ceste (D-8) u Murvici vrijednog 2,5 milijuna kuna izabrana je zadarska građevinska tvrtka Ploter, a izvođač radova na tzv. staroj cesti je tvrtka Heres iz Vira, doznajemo od Davora Lončara, načelnika Općine Poličnik.
Navedeni nastavak komunalnog i infrastrukturnog “booma” u ovoj općini samo je dio kojim se najvjerojatnije vodila Agencija za promicanje izvoza i ulaganja u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva da Općini Poličnik u nadolazeći ponedjeljak u Zagrebu dodijeli prestižnu nagradu “Ulagač godine 2008.” u kategoriji “Priznanje jedinici lokalne samouprave za uspjeh na području privlačenja novih ulaganja” te samim time poticanja bržeg gospodarskog razvoja određene regije.
– Na 20 hektara površine u zoni Murvica IK kod Metroa u tijeku su radovi na izgradnji infrastrukture dok je za zone Murvica-jug površine 43 hektara i Mazije površine 6 hektara u tijeku završno ishođenje potrebne dokumentacije, nabraja Lončar, dodajući da je nakon završetka izgradnje mjesne vodovodne mreže u Suhovarima u tijeku izgradnja posljednjeg kilometra vodovodne mreže u Visočanima.
– Ishođena je i lokacijska dozvola za izgradnju mjesne vodovodne mreže u Ninskom Dračevcu vrijedne 4,5 milijuna kuna, ne krijući svoje zadovoljstvo zaključio je Lončar, znajući kako će upravo izgradnjom sekudarne vodovodne mreže u Ninskom Dračevcu sva općinska domaćinstva dobiti vodu iz vodovodnih slavina. Dakako, ako se pomalo ne liberalizaraju dosadašnji uvjeti za priključak vode na već izgrađenim obiteljskim kućama za koje zakonodavac traži posjedovanje pravovaljane građevinske dozvole iako su poneke izgrađene i prije 35-40 godina.