Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vožnja do Rave ili Iža desetak minuta duža

Autor: Elza Radulić-Toman

22.10.2008. 22:00
Vožnja do Rave ili Iža desetak minuta duža


Iako će sada brod imati tri do četiri milje puta više, u minutama to neće biti puno više izraženo, jer je brod i dosad gubio nekoliko minuta na smanjenju brzine, dok je prolazio tjesnacem Mali Ždrelac
Kako je već javnosti poznato, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je odredilo 1. studenoga za početak radova na morskome prolazu Mali Ždrelac, odnosno od toga dana će se zatvoriti sav promet kroz taj tjesnac. To znači da će i brodovi na redovnim linijama za otoke Iž, Ravu i istočni dio Dugog otoka iz Zadra i obrnuto ploviti dužim putem, kroz Veli Ždrelac.
Kako saznajemo od direktora tvrtke G&V line Lenka Garbina, od 3. studenoga se, osim plovnoga puta mijenja i plovidbeni red za otoke s kojima ova tvrtka održava redovite brzobrodske linije. No, ne i za otoke do kojih se dosad dolazilo kroz Mali Ždrelac. Jer, brzi brod “Paula” će i dalje polaziti za Iž i Ravu u 10 sati svakoga dana. S tim da i dalje utorkom neće ploviti do Rave. Jedina promjena od 3. studenoga će biti putovanje kroz Veli Ždrelac, što će zato potrajati nešto duže, tek pet do deset minuta. Iako će sada brod imati tri do četiri milje puta više, u minutama to neće biti puno više izraženo, jer je brod i dosad gubio nekoliko minuta na smanjenju brzine dok je prolazio tjesnacem Mali Ždrelac. Slična je stvar i s Jadrolinijinim brodom “Lara”, koji također održava vezu s otocima Iž i Rava.
Kad je riječ o “Pauli”, valja kazati da će se možda malo promijeniti i zimski plovidbeni red na liniji Zadar – Zverinac. Iako još nije to potvrđeno, brod bi nedjeljom iz Zverinca polazio sat ranije nego dosad, umjesto u 15.30 u 16.30. No, to će se još točno objaviti nakon dogovora s odgovornom agencijom. Sve drugo, polasci iz Zadra i Zverinca ostali bi isti kao i sada.
Premda se ove nedjelje 26. listopada mijenja i sat, prelazimo na zimsko računanje vremena, satnice za brodove ostaju isto kao i dosad. Naime, ako je brod, primjerice dosad polazio u 17 sati, ostaje i dalje u 17 sati.