Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Divlja svinja usmrćena u sudaru s opel astrom

Autor: Velimir Brkić

22.10.2009. 22:00
Divlja svinja usmrćena u sudaru s opel astrom

Foto: Velimir BRKIĆ



Unatoč frontalnom sudaru s divljom svinjom teškom oko 100 kilograma i gotovo smrskanom automobilu vozač Željko Ugarković iz Gorice osim pretrpljenog šoka nije zadobio nikakve ozbiljnije ozljede. Svinja je na mjestu uginula


Na županijskoj cesti kod Galovca vozač automobila marke “opel astra” registarskih oznaka ZD 690-FR doživio je sudar s divljom svinjom. Na osobnom automobilu pričinjena je velika materijalna šteta, a svinja je na mjestu ostala mrtva. Unatoč frontalnom sudaru s divljom svinjom teškom oko 100 kilograma i gotovo smrskanom automobilu, vozač Željko Ugarković (36) iz Gorice osim pretrpljenog šoka, srećom nije zadobio ozljede.
– Kretao sam se u pravcu Galovca kad me kao iz vedra neba “pogodio” grom. Iz šume sa sjeverne strane kolnika ispred vozila iznenada je iskočila divlja svinja i naletjela na automobil. Da nisam sporije vozio, da nije bilo vezanog pojasa te zračnih jastuka tko zna što se moglo dogoditi, još u šoku prepričavao je Ugarković, djelatnik TZ Zelena punta Kukljica, sav sretan što je ostao živ.
Zatečen iznenadnom pojavom ogromne divlje svinje Ugarković je u trenutku naleta svinje na njegov auto uspio stisnuti kočnicu i samo ublažiti udarac u vepra koji je potom završio tik izvan kolnika. Od udarca je životinja uginula.
 Divlja svinja koja je prouzročila prometnu nesreću nije bila sama već u čoporu. Osim nje cestu su pretrčale još tri divlje svinje približne težine.
– Vozio sam se odmah iza nesretnog Željka. Na njega je nažalost naletjela divlja svinja, a ja sam srećom prošao “lišo”. Tek nepuni metar-dva čak tri divlje svinje su jednostavno pretrčale ispred automobila, priča Miroslav Kvartuč koji je izbjegao nesreću nesagledivih posljedica i koji, kaže, ne zna bi li se smijao ili plakao.
Na mjesto nesreće zaustavili su se brojni vozači koji su nastalu štetu na automobilu, kojemu je uništen cijeli prednji dio i podvozje, uz aktivaciju oba zračna jastuka, procijenili na oko 30 tisuća kuna. Ubrzo su stigli i policajci PU zadarske.