Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Niknuo dječji park

Autor:

22.10.2009. 22:00
Niknuo dječji park


Osim postavljenih, doduše, betonskih klupa, nekoliko vrijednih umjetnika već par dana oslikava i zidne panoe u sklopu igrališta, na kojima su osvanuli djeci poznati i dragi likovi iz crtića


Na zelenoj površini u sklopu projekta stambeno-poslovne zgrade Višnjik 2, tvrtke Nautilus d.o.o. na Višnjiku, niknuo je pravi mali dječji raj. U doba masovne gradnje stambenih objekata, malo je tko vodio računa da jedan dio prostora treba rezervirati za najmlađe s kojima će takvi prostori zaživjeti. Stoga smo svjedoci brojnih skupih, sumornih građevina čija su dvorišta prazna.
No, ipak ovaj dječji park pokrio je dobar dio potreba za još jednim dječjim igralištem u gradu. Kvalitetom i raznovrsnošću igračaka ovaj park izdvaja se od drugih sličnih. Ima tu igračaka za one najmlađe, ali i za one podosta veće i to na zavidnoj površini s obzirom da se radi o prostoru između dvije stambene zgrade.
Osim postavljenih, doduše, betonskih klupa, nekoliko vrijednih umjetnika već par dana oslikava i zidne panoe u sklopu igrališta, na kojima su osvanuli djeci poznati i dragi likovi iz crtića. Tu su sada pčelice iz Pčelinog filma, miševi iz Ratatouillea, Kung fu panda, Grom, Shrek, Izbavitelj i mnogi drugi.
Djeca su oduševljena, ali i roditelji. Višnjik je “procvjetao”.