Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Poplavljene kuće i poslovni prostori

Autor:

22.10.2009. 22:00
Poplavljene kuće i poslovni prostori

Foto: Marijo KRAPIĆ



Kiša koja pada zadnjih nekoliko dana uzrokovala je velike probleme žiteljima brojnih mjesta u Zadarskoj županiji. Starigrad, Posedarje i Gračac doslovno su plivali, a ponegdje je palo i do 100 litara kiše po metru četvornom. Na Jadranskoj magistrali je nekoliko automobila zapelo u bujicama.
– Starigrad Paklenicu zahvatio je veliki pljusak kiše. U vremenu od oko 2 sata palo je preko 100 litara po četvornom metru. Poplavljene su mnoge kuće i poslovni prostori u centru mjesta, a komunalne službe imale su pune ruke posla. Nekoliko automobila je zapelo u velikoj bujici na magistrali kojom je bilo otežano prometovanje zbog velike količine vode te nanosa zemlje i kamenja, rekao nam je Marijo Krapić koji je poslao i slike nevremena koje je poharalo Starigrad.
Igralište u Posedarju koje je nedavno obnovljeno na prvom težem ispitu nije položilo, a na nekim dijelovima jučer je bilo i do pola metra vode, rekao je Marin Knežević.
– Igralište koje je završeno prije mjesec dana bilo je poplavljeno, a na nekim dijelovima je i do pola metra vode. Mislim da je to neprihvatljivo s obzirom da je nova drenaža, kaže Knežević dodajući kako je kiša napravila veliku štetu i u Ulici kralja Zvonimira, koja nije asfaltirana te je sada dosta rupa koje su pune vode.
Kiša je prouzročila i velike probleme u Gračacu – Ulicom Nikole Tesle koja prolazi kroz sam centar mještani nisu mogli prolaziti. Velika količina vode i raznih nanosa zakrčila je šahtove što je stvaralo velike lokve i otežavalo promet automobilima i gotovo ga onemogućavala pješacima.