Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tri dana molitve i pjesme u zadarskim Jazinama

Autor: Marija Ćurko

22.10.2009. 22:00
Tri dana molitve i pjesme u zadarskim Jazinama

Foto: Sebastian GOVORČIN



Program duhovne obnove u petak 6. studenog će se odvijati od 17 do 21 sat. U subotu 7. studenog predviđeni program započinje u 9 i traje do 13 sati, a poslijepodne je od 16 do 21 sat. Trećeg dana duhovne obnove u nedjelju 8. studenog slijedi program od 9 sati, a završava u 13 sati


U povodu Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 8. i 9. svibnja 2010. godine u Zadru, nadbiskup zadarski mons. Ivan Prenđa poziva sve svećenike, redovnike, redovnice, bogoslove, vjeroučitelje i župne katehete na intenzivnu pripremu za ovaj događaj. Također, u pripremu za ovu duhovnu manifestaciju uključeni su i vjernici laici, a na poseban način mladi. Mons. Prenđa određuje da se u svakoj župi nadbiskupije moli za uspjeh susreta u molitvi vjernika i na vjeronaučnim susretima, a još intenzivnije u korizmeno vrijeme, neposredno pred sam NSHKM. Potrebno je odrediti dan, način i mjesto za molitvu. Nadalje, važno je u svakoj župi formirati jednu grupu mladih koja će se za susret pripremati prema pripremljenom katehetskom priručniku “Da vaša radost bude potpuna”. U župama grada Zadra potrebno je formirati grupe studenata i radničke mladeži s istim ciljem. To ne isključuje redoviti župni pastoral sa svim ostalim uzrastima, stoji u nadbiskupovu priopćenju. Mladi, među kojima i oni koji su se prijavili za aktivno sudjelovanje u pripremi susreta, su pozvani na seminar ili duhovnu obnovu koju organizira Nadbiskupija. Voditelj duhovne obnove je fra Zvjezdan Linić, a održava se od 6. do 8. studenog u sportskoj dvorani Jazine.
 Duhovnu obnovu u sklopu što bolje pripreme za NSHKM organizira Zadarska nadbiskupija. Program duhovne obnove  u petak 6. studenog će se odvijati od 17 do 21 sat. U subotu 7. studenog predviđeni program započinje u 9 i traje do 13 sati, a poslijepodne je od 16 do 21 sat. Trećeg dana duhovne obnove u nedjelju 8. studenog slijedi program od 9 sati, a završava u 13 sati. Na duhovnu obnovu su pozvani svi mladi, volonteri, pjevači, župni animatori, vjeroučitelji u školama i u župnoj katehezi, članovi crkvenih zajednica, pokreta i udruga te roditelji mladih, kao i svi vjernici. Nadbiskup je potaknuo župnike, vjeroučitelje u školama i u župnoj katehezi, odgovorne u crkvenim zajednicama, pokretima i udrugama, na animaciju vjernika za sudjelovanje u duhovnoj obnovi.