Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadrani za ljepši Dom

Autor:

22.10.2009. 22:00
Zadrani za ljepši Dom

Foto: Zvonko KUCELIN



Prepuna dvorana Krešimira Ćosića, kojom su se sinoć širili zvuci klapske pisme, najljepši su dokaz da su Zadrani spremni pomoći, jer svesrdno su se odazvali humanitarnom koncertu “Za moj ljepši dom”, čija su sredstva namjenjena zadarskom Domu za odgoj djece i mladeži. Organizator ovog koncerta je Novi radio u suradnji s Domom za odgoj djece i mladeži, koji su se, nakon prvog ovakvog koncerta, koji se u veljači ove godine održao u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar, odlučili za još jedan, veći i snažniji s porukom da baš svi mogu učniti dobra djela za potrebite. Sinoćnja atmosfera dokaz je da su u tome i uspjeli te da se na Zadrane, kada je riječ “humanitarno” u pitanju, uvijek može računati.
Zaslužni za ovu predivnu atmosferu, za melodiju i predivne stihove dalmatinske klapske pisme na koju nitko u poblici nije ostao imun, bili su klapa “Intrade”, pivači KUD-a Cambi, klapa Sv.Juraj – HRM, klapa “Maslina”, klapa “Kampanel” i klapa “Sinj”, a specijalni gosti, dočekani ovacijana i oduševljenjem s tribina ovom su prilikom bili Tomislav Bralić, Hari Rončević, Goran Karan i Vinko Coce. Ništa nebi bilo toliko usklađeno bez pratećeg banda Calypso, a voditeljskom su palicom cijelu večer spretno upravljali Vlatka Vučić Marasović i Jurica Gašpar.
Zasigurno najljepši i najdirljiviji trenutak, kada je baš cijela dvorana stala na noge bio je na samom kraju koncerta, kada su sve klape izašle na pozornicu i zajendo s publikom otpjevale “Croatio iz duše te ljubim” i “Kalelargu”.