"Zajedno smo jači - tečaj rada na računalu"

Slika korisnika admin
tecaj_informatike
Diplome je dobilo 11 polaznika tečaja

Jedanaest polaznika projekta pod nazivom "Zajedno smo jači - tečaj rada na računalu" u srijedu je dobilo diplome u prostorijama udruge Prospero. Projekt "Zajedno smo jači" djeluje u sklopu Centra za poduzetništvo kojim udruga Prospero radi na poticanju zapošljavanja žena. Ovaj program nije bio namijenjen samo ženama, već i poljoprivrednicima, poduzetnicima i mladima kojima će stečena informatička znanja koristiti u budućnosti. Tečaj je vodio prof. Zvonko Dijak, a dodjelu diploma svojim nastupom uveličali su članovi gračačkog KUD-a Šokadija sa spletom slavonskih pjesama i kola. Predsjednica udruge Prospero Slavica Miličić zadovoljna je uspješno završenim projektom, a najavila je i da se već upisuju novi polaznici za sljedeći tečaj koji će početi u studenom.

- U sklopu Centra za poduzetništvo žena radimo na osnaživanju žena kroz posebno osmišljene programe. Jedan od tih programa je i projekt pod nazivom "Zajedno smo jači - tečaj rada na računalu". Želja nam je da što veći broj ljudi u Gračacu i okolici nauči koristiti računalo i internet. Korisnici ovog projekta su osim žena, poljoprivrednici, poduzetnici i mladi koji će kroz stečeno znanje u budućnosti lakše doći do zaposlenja ili će unaprijediti svoje poslovanje korištenjem informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija, rekla je Miličić, ističući da je projekt prepoznat i financijski potpomognut kroz Matra program Kraljevine Nizozemske, dok je računalnu opremu koja se koristi u sklopu tečaja rada na računalu doniralo Veleposlanstvo Australije i UNHCR sredstvima Kraljevine Belgije.

Polaznici tečaja koji je vodio dipl.oec. Zvonko Dijak naučili su važna znanja koja će im koristiti u budućnosti.

- Tijekom prvog turnusa educiralo se jedanaest osoba. Kroz ovaj tečaj polaznici su dobili sto sati edukacije kroz module: Osnove PC Računala i Microsoft Windows, Microsoft Word, Microsoft Exscel, PowerPoint te internet i rad na mreži, rekla je Miličić, napominjući da se zbog velike zainteresiranosti mještana kreće u drugi turnus tečaja.

- Upis novih polaznika za sljedeći turnus najavljujemo početkom jedanaestog mjeseca. Nadamo se dobrom odazivu i vjerujemo da ćemo i ubuduće svojim radom ostaviti traga u zajednici kroz nova stečena znanja i vještine, kazala je Miličić.

 UDRUGA ŽENA PROSPERO

Udruga žena Prospero iz Gračaca nevladina je organizacija, osnovana prije šest godina kao odgovor na nezaposlenost i loš položaj žena u Gračacu. Udruga je poznata po izradi raznih suvenira kojima se samofinancira, a najpoznatiji suvenir je keramička ovčica obložena vunom za koju su od HGK dobili nagradu "Zlatna kuna". Uz projekte vezane za samozapošljavanje žena i Centar za poduzetništvo u udruzi djeluju brojne radionice od kojih je važno istaknuti tkanje i izradu keramike te Info-centar u kojemu mještani Gračaca koriste internet, a članice nekima pomažu u pisanju životopisa i raznih zahtjeva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno