Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Djeca čitala pod krošnjom drveta

22.10.2010. 22:00
Djeca čitala pod krošnjom drveta


U Ogranku Arbanasi Gradske knjižnice Zadar jučer je priređeno zanimljivo događanje za djecu iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor. Naime, djelatnice Gradske knjižnice  djeci su čitale priče i to ispod krošnje drveta.  Noseći malene sjedalice, djeca su veselo potrčala prema vrtu Gradske knjižnice u Arbanasima  kako bi poslušali priču o neposlušnom mačetu i staroj voćki.
U sklopu „Manifestacije promicanja knjige” i   „Mjeseca hrvatske knjige „ jučer je održan  niz čitanja diljem Hrvatske pod krošnjama stabala u dvorištima knjižnica, kaštela i starih gradova, ugradskim parkovima, pod stoljetnim stablima, uz spomenike književnika.
– Kako se u cijeloj Hrvatskoj održava Mjesec hrvatske knjige i mi smo se odlučili uključiti u manifestaciju . Veoma smo sretni što nas je poslužilo vrijeme te su djeca zaista uživala slušajući priče u prirodnom okruženju, kazala je Željana Buljat, djelatnica Dječjeg odjela Gradske knjižnice u Arbanasima.
Manifestacija „ Mjesec hrvatske knjige „  ove godine je tematski vezana uz Međunarodnu godinu biološke raznolikosti – Ujedinjeni narodi proglasili su 2010. godinu Međunarodnom godinom biološke raznolikosti, s temom „Biološka raznolikost za razvoj”. Knjižnice su organizirale  izložbe i predavanja o važnosti očuvanja biološke raznolikosti i održivog razvoja , te brojna prigodna događanja kojima će se predstaviti prirodno bogatstvo i raznolikost Hrvatske.
Manifestacija se od 1995. godine organizira na dvije razine –  sa središnjim programima, programima otvaranja, zatvaranja, znanstvenim skupovima, nacionalnim kvizovima i programima od posebnog značenja kao  i na lokalnoj razini, gdje svaka od knjižnica organizira svoje programe.