Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Vrdijanu povijesna pobjeda?

22.10.2010. 22:00
Na Vrdijanu povijesna pobjeda?


Ako se u početku budemo rezultatski držali na kraju može biti svašta. Ne želimo izgubiti – ili će biti naša pobjeda ili neriješeno – kaže Mladen Škoda


U nastavku prvenstva 1. hrvatske boćarske lige momčad Povljane će prvi put igrati u svojoj dvorani SC Vrdijan pred svojim gledateljima. U goste im dolazi poznat, čvrst i stabilan riječki Benčić Vargon. Tradicija riječkog boćanja je duga i može se reći da je kolijevka hrvatskog modernog boćanja. Iz riječkog kraja potekli su mnogi dobro znani boćari i reprezentativci kao što i danas u svojim redovima imaju niz odličnih igrača. Predvodi ih legenda hrvatskog boćanja Dinko Beaković, a tu su još Sandro Gulja, Knežević, Z. Cuculić te udarne igle u brzinskom izbijanju Simon Gulja i svjetski juniorski prvak Leo Brnić.
Riječani su u prvom kolu na svom terenu, čini se lako, svladali Brajdu sa 19:7, dok su Povljanci u Buzetu izgubili od moćnog Trija sa 25:1.
– U Buzetu nismo igrali toliko loše kako se to čini po rezultatu, međutim, teško je igrati protiv niza vrhunskih boćara, slovenskih i hrvatskih reprezentativaca – kaže Mladen Škoda.
– Protiv favoriziranih Riječana obećajemo lijepu partiju. Bit će svega, bit će pravih okršaja. Mislim da u zraku (tapeti) oni imaju prednost, ali na zemlji bit će “gusto”. Ako se u početku budemo rezultatski držali na kraju može biti svašta. Ne želimo izgubiti – ili će biti naša pobjeda ili neriješeno. Pozivam sve ljubitelje boćanja u Zadraskoj županiji da dođu u dvoranu, trebat će nam podrška s tribina. Vjerujem da će vidjeti puno dobrih igara i dobrih poteza – zaključuje Škoda. Povljanci već igraju za povijest, tako će i prvi povijesni nastup u Prvoj Hrvatskoj ligi pred svojom publikom, vjerujemo, okupiti podosta gledatelja širom naše županije na pravoj boćarskoj fešti.