Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Paški učenici završili filmsku radionicu

Autor: Josip Portada

22.10.2012. 22:00
Paški učenici završili filmsku radionicu

Foto: Josip PORTADA



U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, u Domu kulture u Pagu je održana prva projekcija video spota “Tobogan” i dva kratka filma “Tajne Starog grada” i “Svađalica Veki” koji su nastali u ljetnoj filmskoj radionici “Video Next”. Uz tri filma s filmske radionice, prikazan je i dokumentarni film “Paški srednjovjekovni sajam”. Filmsku radionicu  vodile su dramaturginja Tena Bošnjaković i apsolventice Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu Dijana Protić i Iva Mrkić. Nakon projekcije filmova, Tena Bošnjaković je, u ime Centra za kulturu i informacije Pag, polaznicima podijelila priznanja.
– Zadovoljna sam onim što smo zajedno napravili na radionici. Nadam se da ćemo i dalje surađivati, a za sljedeće ljeto, u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Pag, pripremamo kazališnu radionicu, rekla je Tena Bošnjaković.
Ljetnu filmsku radionicu završili su Marta Ušljebrka, Ana Dobrijević, Petra Želehovski, Vito Sabalić, Vedrana Maržić, Lucia Filičić, Ema Daneček, Ana Deškin, Petar Dragija, Paolo Portada, Duje Donadić i Lana Rogić. U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, voditeljice “Video nexta” snimile su dokumentarni film “Paški srednjovjekovni sajam” kojeg je režirala Tena Bošnjaković, a montirala Iva Mrkić. Film je snimljen u  srpnju za vrijeme održavanja prvog Paškog srednjovjekovnog sajma.